Skribent

Patrik Jonsson

9 december 2010 | 11:19

Turbulens kring "Walking Dead"

I veckans rapporter från TV-världen berättar Patrik Jonsson om turbulensen kring "Walking Dead" och att "Dexter" får en sjätte säsong.

Filmer som handlar om boxning finns det gott om och i dessa dagar så verkar denna genre inte direkt vara en sinande källa, jag menar med tanke på kommande "The Fighter". Så då är det väl på sin plats att det äntligen kommer en TV-serie som behandlar ämnet också och det är en av mina favoritkanaler, FX, som faktiskt har gjort slag i saken och som snart kommer med just en sådan serie.

Serien heter "Lights Out" och kommer att ha premiär den elfte januari nästa år. I huvudrollerna kommer vi att få se Holt McCallany ("Heroes", "The Losers") och Catherine McCormack ("Braveheart"), även Stacy Keach kommer att göra en större och återkommande roll. I serien kommer vi att få följa en åldrande f.d. tungviktsmästare (McCallany) som strävar med att försörja sin familj som en hårdhänt skuldindrivare, samtidigt som suget efter en comeback ständigt finns närvarande.

Måste säga att den här serien verkligen ser lovande ut och är en av de som jag mest ser fram mot nästa år, sedan att den kommer att sändas på FX gör ju knappast saken sämre. Ja ni får väl döma själva för här har ni en trailer: Se trailern
 
Det råder lite turbulens kring serien "The Walking Dead" och kanske inte så lite heller. Regissören Frank Darabont har nämligen gett samtliga författare till serien sparken! Darabont skrev enligt egen utsago de första tre avsnitten helt själv och sedan var han endast med och samskrev de sista tre. Tydligen så är han inte riktigt nöjd med resultatet vår käre Darabont, att sparka samtliga författare låter ju faktiskt ganska så hårt, men han brukar ju veta vad han håller på med så vi får väl hoppas på att han inte gräver sig en grav nu då. Nästa säsong kommer ju att bli mer än dubbelt så lång, dvs att den kommer att bestå av 13 avsnitt, med andra ord så blir det ju lite mer att skriva i nästa veva.
 
Det går bra för "Dexter", förra veckan så noterade serien de näst högsta tittarsiffrorna i dess historia och strax därefter så utannonserade Showtime att vi alla får återse vår käre seriemördare även nästa höst i seriens sjätte säsong.
 
Kanalen TBS kommer snart ut med en ny serie som heter "Brain Trust". I serien så spelar D.B.Sweeney ("Jericho") en detektiv som tar hjälp av en grupp med "supernördar" för att kunna lösa de mest svårlösta fallen. Även Michael Urie från "Ugly Bett" finns med i rollistan.

 Sedan så verkar äntligen NBC ha förstått att serien "Chase" inte är mycket att hurra för. Först så gav de den en full säsong på 22 avsnitt och nu har de alltså bestämt att skära ned den till 18 avsnitt, chansen för en andra säsong krympte alltså rejält, tack och lov får jag väl ändå tillägga. Det här öppnar ju upp för någon annan ny bättre serie istället, att den ens fick 18 avsnitt var ju ett under.

Tyvärr så överlevde inte FX's "Terriers" till yttligare en säsong heller, serien hittade tydligen inte ut till en tillräckligt stor publik, synd och skam då "Terriers" utan tvekan var en av de bästa nykomlingarna i höst...
 
Förra veckan så kom en ny teasertrailer och denna vecka så har HBO släppt en hela 10 minuter lång "behind the scenes"-video till deras nya storsatsning "Game of Thrones" och jag låter denna video inte bara avsluta artikeln utan även tala för sig själv som man säger: Se Behind the scenes

| 9 december 2010 11:19 |