Spel

Skribent

Carlos De La Vega

3 augusti 2023 | 17:00

Tuffa tider hos hos skaparna bakom "The Callisto Protocol"

Det är inte lätt att vara spelutvecklare, en flopp och jobbet ryker. Med en budget på över 162 miljoner dollar och en förväntad försäljningssiffra på runt 5 miljoner exemplar så har "The Callisto Protocol"underpresterat rejält.
Förra veckan rapporterade vi om att CD Projekt Red tvingades säga upp 100 anställda, och nu meddelar även Striking Distance att de måste göra sig av med 32 medarbetare.
 
"The Callisto Protocol" släpptes i december förra året och mottagandet har varit minst sagt blandat. Många berömde den ursnygga grafiken och atmosfären, men spelet har också fått mycket kritik för styltig och föråldrad spelmekanik.
 
Vår recensent Vanja skrev i sin recension: ”The Callisto Protocol” är ett välgjort science fiction-spel med vissa intressanta aspekter. Inbitna ”Dead Space”-fans kommer förmodligen älska denna spirituella uppföljare och allt vad den har att erbjuda," och belönade spelet med en trea av fem.
 
Tyvärr blev inte spelet den framgång som Striking Distance hade hoppats på, och i ett pressmeddelande till IGN förklarar studion att de genomfört "strategiska förändringar för att bättre möta kommande utmaningar och projekt" Dessa förändringar har dock också resulterat i uppsägningar av 32 anställda.
 
Utvecklingen av "Callisto Protocol" uppges ha kostat över 162 miljoner dollar och har hittills endast sålt 2 miljoner exemplar på Playstation 5, Xbox Series S/X samt PC. Utgivaren hade förväntat sig att sälja 5 miljoner exemplar, en rejäl flopp med andra ord.
 
Vad tyckte ni om "The Callisto Protocol"?
| 3 augusti 2023 17:00 |