Spel

Skribent

Carlos De La Vega

28 juli 2023 | 09:45

Kris hos spelstudion? Nedlagda "Witcher"-spelet kostade 100 miljoner - nu sparkas personal

Trots ett rekordår har flera misslyckade projekt lett till att CD Projekt Red behöver genomföra sin största massuppsägning i studions historia.
Det var i slutet av mars som vi kunde rapportera att CD Projekt Reds nya del i "Witcher"-serien, kallad "Project Sirius", hade lagts ner. Motgångarna verkar fortsätta för den polska spelstudion som nu meddelar att ca 9% av sin personalstyrka, vilket motsvarar ca 100 medarbetare, kommer behöva gå. Detta blir den största uppsägningen hittills för studion som senast i maj var tvungen att säga upp 30 utvecklare.
 
Uppsägningarna påverkar de som arbetar med utveckling, publicering och bakre kontorstjänster och förväntas avslutas under första kvartalet 2024.
 
"Förändringen är relaterad till den pågående omvandlingen, som innebär att CD Projekt Red-studion har lyckats implementera agila metoder och samtidigt omforma utvecklingsprocesser och optimera arbetsarrangemang", säger företaget i ett uttalande. 

Med andra ord anser CD Projekt Red att de varit kraftigt överbemannade under en längre tid.
 
CD Projekt Red har varit i blåsväder mycket sedan den katastrofala lanseringen av "Cyberpunk 2077", mobbing på arbetsplatsen och extremt långa arbetsdagar har rapporterats från ett flertal medarbetare.
 
Trots motgångarna så rapporterade CD Projekt Red ett rekordår 2022 med en vinst på över 86 miljoner dollar, men med ett flertal misslyckade projekt där bland annat mobilspelet "Witcher Monster Slayer" och med dom bortkastade 100 miljoner kronorna på "Witcher"-spelet så hjälpte inte det.
 
Vad tyckte ni om "Cyberpunk 2077" och hoppas ni på mer spel i "Witcher"-serien?
| 28 juli 2023 09:45 |