Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 mars 2017 | 22:00

Trumps massavskedningar provocerar "Billions" att erbjuda jobb

Den här federala åklagaren inspirerade karaktären Chuck Rhoades. Nu när Trump avskedar honom får han jobberbjudande från "Billions" skapare.
Det har blivit stor uppståndelse i USA efter att President Trump avskedat 46 federala åklagare som instiftades under Obamas tid. En av dessa är Preet Bharara, som karaktären Chuck Rhoades i "Billions" till stor del är baserad på.

När Bharara gick ut på Twitter med att han inte alls avgått frivilligt, som Trump gärna ville få det att låta som, utan i själva verket avskedats efter lång och framgångsrik tjänst, svarade "Billions" manusförfattare Brian Koppelman med att erbjuda honom jobb på serien.



Bharara har uppmärksammats i medier för sitt arbete med att avslöja brott bland företagseliten och i synnerhet på Wall Street. När han avslöjade hedgefond-kungen Steven A. Cohen för så kallad "insider trading" inspirerade det den övergripande handlingen i "Billions" där Rhoades försöker kommer åt hedgefondmiljardären Bobby Axelrod.

"Billions" befinner sig just nu i sin andra säsong och nyligen förnyades serien för en tredje säsong. Kanske inspirerar Trumps massavskedningar handlingen i framtida avsnitt.

| 12 mars 2017 22:00 |