Serie

Skribent

Josefine Krischausky

24 maj 2022 | 08:00

True crime-serie med Elle Fanning kommer till Sverige i juli

Miniserien "The Girl From Plainville" skildrar den verkliga historien om Michelle Carter, som hamnar i centrum av ett omtalat rättsfall efter sin pojkväns självmord.
I mars släpptes det Elle Fanning-ledda true crime-dramat "The Girl From Plainville" på amerikanska Hulu, men än så länge har den blivit utan svensk premiär. Nu meddelas det dock att miniserien i sommar landar på streamingtjänsten Starzplay, som lanserades i Sverige tidigare i år. 
 
"The Girl From Plainville" är baserad på den verkliga historien om den unga kvinnan Michelle Carter, som 2017 dömdes för dråp, till följd av en kedja sms som ska ha bidragit till att hennes pojkvän, Conrad Roy, tog sitt liv. De åtta avsnitten låter oss dels följa parets relation och händelserna som föranledde Conrads död, men även den efterföljande rättegången.
 
Fanning, som gör rollen som Carter, får i ensemblen sällskap av bland andra Chloë Sevigny, Cara Buono och Colton Ryan. Som serieskapare och manusförfattare står Liz Hannah ("The Post", "Mindhunter") och Patrick Macmanus ("Dr. Death"), och bland regissörerna finns bland annat den Emmybelönade och Oscarsnominerade Lisa Cholodenko ("Unbelievable", "The Kids Are All Right"). 
 
 
"The Girl From Plainville" släpps på Starzplay den 10 juli.
| 24 maj 2022 08:00 |