RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

16 november 2021 | 16:00

Trubbel i Star Wars-galaxen: Vad händer med de planerade filmerna?

Enligt nya rapporter har Lucasfilm lagt Rian Johnsons trilogi och Patty Jenkins "Rogue Squadron" på is.
"I have a bad feeling about this."

Att Star Wars-filmerna drar in massvis med pengar åt Lucasfilm och Disney är ingen överdrift. Men ändå verkar det svårt att hitta rätt väg efter den avslutade Skywalker-sagan.

Förra veckan meddelade Hollywood Reporter att filmen "Rogue Squadron", planerad för biopremiär julen 2023, kommer dröja. Anledningen skulle vara att regissören Patty Jenkins har andra projekt på sin agenda. Det kanske inte var hela sanningen. Enligt insiderkällor rådde "kreativa meningsskillnader" mellan Jenkins och producenterna på Lucasfilm - vanligtvis tecken på en studio som vill styra och ställa för mycket.
 
 
Den tidigare THR-journalisten Matthew Belloni skriver på Puck News att något liknande hände "Game of Thrones"-skaparna David Benioff och Dan Weiss, som anlitades för en ny Star Wars-trilogi men övergav den. Även "The Last Jedi"-regissören Rian Johnsons trilogiplaner ligger på hyllan av samma anledning.

"De största filmskaparna längtar efter att få göra en Star Wars-film, tills de skriver på och får uppleva mikrostyrning", skriver Belloni och föreslår att "det är dags att ta filmerna ifrån Kathleen Kennedy", Lucasfilms VD - som nu i veckan fick sitt kontrakt förlängt till 2024, enligt Collider.

Det verkar tydligt att Lucasfilm och Disney lägger stort fokus på streamingserier som "The Mandalorian" och "Obi-Wan Kenobi", men har lite svårare att enas om en framtid för biofilmerna. 
 
 
Hur tänker ni kring Star Wars-filmernas framtid på bio? Vad är rätt väg för Lucasfilm att gå?
| 16 november 2021 16:00 |