Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

15 december 2023 | 16:00

Trots monstersuccén på HBO Max - nu skrotas onlinespelet om "The Last of Us"

Istället för vi nöja oss med “The Last of Us Part II Remastered” på Playstation 5 som släpps den 19 januari.
I början av året blev spelet “The Last of Us” tv-serie på HBO med Pedro Pascal och Bella Ramsay i huvudrollerna. I takt med att tv-serien gjordes jobbade även Naughty Dog på ett multiplayerspel som utspelade sig i “Last of Us”-världen. Men nu meddelar spelstudion att spelet lagts på is:
 
"Vi inser att många av er har väntat på nyheter kring projektet som vi har kallat för “The Last of Us Online”. Det finns inget enkelt sätt att säga det här. Vi har tagit det otroligt svåra beslutet att stoppa utvecklingen av spelet”, skriver Naughty Dog på sin blogg.
 
 
Serien om “The Last of Us” blev en succé på HBO, som fick den näst största premiären någonsin på streamingtjänsten. Trots detta väljer Naughty Dog att lägga ner det nya spelet, och en av anledningarna är att spelstudion inte vill lägga alla sina resurser på ett onlinespel.
 
Naughty Dog menar att detta skulle påverka utvecklingen av deras andra singleplayer-spel - vilket spelstudion alltså inte ville göra. I fortsättningen ska Naughty Dog fokusera på narrativa spel för en spelare, som bolaget säger har "definierat deras arv”.
 
Hade du velat spela “The Last of Us Online”?
| 15 december 2023 16:00 |