RYKTE

Skribent

Mats Karlsson

7 augusti 2018 | 18:15

Trots Deppigheterna - "Pirates of the Caribbean 6" sägs vara på gång

Johnny Depps medverkan i den populära franchisen är dock allt annat än säkert.
Det har varit tyst om nästa "Pirates of the Caribbean"-rulle, trots att filmen drog in hela 794 miljoner dollar. Men nu har ett rykte blossat upp, som hävdar att Disney håller och jobbar med "Pirates of the Caribbean 6".
 
Inget märkligt med det, om det inte vore så att Variety rapporterade att efter kritiken mot Disney, för deras samarbete med Depp, finns det inga filmer med skådespelaren planerade hos studion. Branschtidningen lägger även till att det känns osannolikt att Disney kommer att jobba med Depp i det nuvarande klimatet, där alla är under ständig granskning.
 
Idag meddelades det också att filmen "City of Lies" med Johnny Depp i huvudrollen har blivit bortplockad från bioschemat i USA (7 september var tidigare satt som biodatum), ingen anledning anges till det drastiska och sena beslutet.
 
Men enligt ryktet från Omega Underground kommer norske regissören Joachim Rønning ("Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge") återigen inta registolen och trion Ted Elliott, Terry Rossio och Jeff Nathanson håller redan på med manuset till "Pirates of the Caribbean 6".
 
Det som gör ryktet ännu mer märkligt är att producenten Jerry Bruckheimer meddelade förra året att det var otänkbart att göra en "Pirates of the Caribbean"-film utan Depps medverkan.
 
Tiden får helt enkelt utvisa vad Disneys planer är för denna populära franchise, som dock har en nedåtgående ekonomisk trend, men fortfarande tillräckligt höga siffror för att Disney ska ha intresse för ytterligare en film.
| 7 augusti 2018 18:15 |