Film

Skribent

Tobias Andersson

21 maj 2023 | 21:24

Rykte: ”Trollkarlen från Oz” får remake i fantasytappning

Enligt påstådda rykten ska den klassiska musikalen stuvas om till ett fantasyäventyr likt ”Sagan om ringen” och slopa alla musikaliska inslag.
Ryktesmaskineriet är i full gång därborta i Hollywood och enligt de senaste detaljerna står klassikern ”Trollkarlen från Oz” i kön på att få sig en remake-behandling.
 
Det rör sig alltså inte om någon uppföljare eller prequel likt ”Oz: The Great and Powerful” som släpptes 2013, utan om en regelrätt nytolkning av filmen från 1939. Och du som starkt ogillar musikaler kan andas ut – de musikaliska inslagen ska dumpas och istället ska New Line satsa stenhårt på att göra filmen till en episk fantasyhistoria i samma anda som ”Sagan om ringen”.
 
Detaljerna kommer från Hollywood-insidern Daniel Richtman som har en tendens att leverera intressanta scoop. Dock är absolut inget officiellt och ryktet bör tas med en hel grävskopa salt.
 
Med det i åtanke sägs det att den prisbelönade regissören Nicole Kassell ska stå bakom kameran. På sin meritlista har hon flera intressanta tv-serier som exempelvis HBO:s ”Watchmen” och ”Westworld” där hon gästat som regissör för några avsnitt. Enligt de påstådda detaljerna ska Judy Garlands huvudkaraktär, Dorothy från Kansas, gestaltas av en färgad skådespelerska.
 
Undra vem som kommer gömma sig bakom gardinen i denna (eventuella) nytolkning?
 
Som sagt, detaljerna är än så länge bara rykten och inom en snar framtid får vi nog se om de stämmer eller inte – eller så kanske infon landar lite mitt emellan.
 
Om du mot förmodan lyckats missa ”Trollkarlen från Oz” så handlar filmen om Dorothy som helt ofrivilligt hamnar i det magiska landet Oz. Där stiftar hon bekantskap med bland annat en plåtman och en fågelskrämma som hjälper henne leta efter en trollkarl som kan hjälpa henne hem till Kansas.
 
Skulle du vilja se en remake av ”Trollkarlen från Oz” i fantasytappning?
| 21 maj 2023 21:24 |