Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

1 maj 2014 | 18:01

Tricia Helfer återvänder till moderskeppet Syfy

"Battlestar Galactica"-stjärnan kommer tillbaka till kabelkanalen för en rymdbaserad miniserie.

Tricia Helfer, som sci-fi-fansen bäst minns som den förföriska cylonen Number Six i Syfy:s reboot av "Battlestar Galactica", ska nu tackla rollen som Viondra Denniger i den sexdelade miniserien "Ascension".

Helfers nya rollfigur påminner om Six såtillvida att hon framställs som "vacker, manipulativ och farlig" men saknar robotingrediensen. Viondra beskrivs som inflytelserik ombord på rymdskeppet Ascension, där serien utspelar sig.

Premissen enligt Entertainment Weekly lyder: 1963 skickade den amerikanska regeringen i hemlighet upp rymdfärjan Ascension, med hundratals män, kvinnor och barn för en sekellång färd med uppdraget att hitta och bosätta sig i en ny värld. 50 år in på resan väcker mordet på en ung kvinna misstankar hos besättningen om uppdragets sanna natur.

"Ascension" är tänkt att ha premiär i november.

Andra Syfy-projekt som är på gång är en dramatisering av Lev Grossmans fantasyroman "The Magicians", rymdäventyret "The Expanse", baserad på James S.A Coreys böcker och en TV-version av Terry Gilliams "De 12 apornas armé", kallad "12 Monkeys".

| 1 maj 2014 18:01 |