Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2017 | 21:00

Tredje säsongen av "Narcos" är höstens första tv-måste

MovieZine har fått ta del av samtliga avsnitt av "Narcos" inför premiären nu på fredag.
Den tredje säsongen av "Narcos" välkomnar hösten med sin säsongspremiär. Om du har uppskattat de tidigare säsongerna av "Narcos", är den tredje säsongen den första serien i höst - som du absolut inte får missa. 
 
Netflix själva beskriver den tredje säsongen såhär:
 
"Kokainkarteller handlar om efterträdare: Dagen Pablo dog blev Cali-kartellen samhällets största fiende. De kallade sig själva för ”Calis gentlemen” – de största knarkkungarna du förmodligen aldrig hört talas om."
 
Historien förflyttar sig nu från Pablo Escobar (vars livsöde berättats under säsong 1-2) till Cali-kartellen. Inledningsvis bjuds vi på en något lugnare säsong än tidigare, med anledning av Cali-kartellens önskan att verka i det dolda. En serie om drogkarteller och pengar i mångmiljardsklassen är däremot dömd att sluta i blodbad - när DEA:s "war on drugs" tuffar på.
 
 
Svensken Matias Varela ("Snabba Cash", "Assassins Creed") spelar den ena av säsongens två huvudroller, den som kartellens säkerhetschef. Det är en fullständigt fenomenal prestation, som garanterat kommer att generera en strid ström av jobberbjudanden för Matias framöver.
 
På andra sidan lagens långa arm, finner vi vår andra huvudroll i Pedro Pascals karaktär (DEA-agenten), Javier Peña, som vi redan lärt känna genom säsong 1 och 2. Under den tredje säsongen har Pascal också fått ta över taktpinnen som seriens narratör, en lösning som fungerar bättre än under tidigare säsonger.
 
På det stora hela är den tredje säsongen av "Narcos" en grym fortsättning av knarksagan, och därmed även en stark rekommendation. Wagner Mouras (Pablo Escobar) skådespel är det enda jag saknar från seriens tidigare säsonger - hur bra Matias än är har han fortfarande en bit kvar till Wagners nivå.
 
 
Den tredje säsongen av "Narcos" har premiär imorgon, fredagen den 1 september.
 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "Narcos" en chans?
| 31 augusti 2017 21:00 |