Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

15 september 2016 | 07:45

Tredje säsongen av ”Bloodline” blir den sista

Därför väljer Netflix att lägga ner en av sina bästa serier.
I somras förnyades dramathrillern ”Bloodline” med en tredje säsong. Historien om Florida-familjen Rayburn som bär på mörka hemligheter har hyllats, inte minst av oss på MovieZine, som en av Netflix mest sevärda serier. Men den kommande säsongen blir den sista, rapporterar THR.

Svikande tittarsiffror i kombination med en kostsam inspelning tros vara orsaken. 

Netflix avslöjar aldrig sina tittarsiffror, men ”Bloodline” blev aldrig den snackis man hade hoppats på. Samtidigt har staten Florida skurit ner på de skattelättnader man erbjöd underhållningsbranschen, vilket innebär dyrare inspelningar framöver. ”Bloodlines” sista säsong får bara 10 avsnitt, istället för 13 som tidigare.

För tittarna kan detta ändå vara bra nyheter. ”Bloodline” kändes aldrig som en serie som bör fortsätta i åratal, även om tempot är minst sagt lågmält emellanåt. Med en sista säsong kan vi få alla svaren serverade, knyta ihop säcken, och Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Sissy Spacek och Linda Cardellini får avsluta en riktigt vass familjekrönika med flaggan i topp. 

Av sina snart 30 originalserier är ”Bloodline” bara den tredje som Netflix lägger ned. Tidigare har vi fått säga farväl till norska kriminaldramat ”Lilyhammer” och skräckserien ”Hemlock Grove”.
| 15 september 2016 07:45 |