Film

Skribent

Alexander Svensson

11 januari 2024 | 17:00

Tre skådisar som kandiderar om att spela Supergirl i nya DC-universumet

Stjärnor från bland annat Oscarsvinnaren "CODA" och HBOs "House of the Dragon" är kandidater för den eftertraktade rollen.
En av de mest omtalade filmerna i James Gunns nya DC-universum är “Supergirl: Woman of Tomorrow”. Filmen kommer att baseras på serietidningen med samma namn, och har Ana Nogueira som manusförfattare. En huvudrollsinnehavare saknas dock fortfarande, men snart kan det bli ändring på det.
 
Deadline rapporterar att James Gunn snart ska låta olika skådisar prova rollen som Supergirl/Kara Zor-El, och man har avslöjat tre namn. Det rör sig dels om Emilia Jones, som gjorde ett intryck på många när hon spelade huvudrollen i “CODA”, som vann Oscarn för bästa film 2021. Hon har också en huvudroll i Netflixserien “Locke & Key”.
 
Emilia Jones i "CODA".
 
Sedan har vi Milly Alcock, mest känd för att ha gjort rollen som den unga Rhaenyra Targaryen i första säsongen av “House of the Dragon”. Eftersom Rhaenyra växer upp och numera spelas av Emma D’Arcy så har Alcock gissningsvis både tid och möjlighet att ta sig an ett nytt stort projekt.
 
Milly Alcock som Rhaenyra Targaryen i "House of the Dragon".
 
Slutligen har vi Meg Donnelly, som gjorde en huvudroll i “Winchesters”, den kortlivade spinoffen på populära långköraren “Supernatural”. Kanske inte ett lika tungt projekt som de Jones eller Alcock har att skryta med, men Donnelly har å andra sidan fördelen av att ha spelat Supergirl tidigare, om än bara i röstform. Hon gjorde rollen i förra årets animerade “Legion of Super-Heroes”.
 
Meg Donnelly som Mary Campbell i "The Winchesters".
 
Deadline uppger som sagt att det är fler än Jones, Alcock och Donnelly som tävlar om rollen, så det kan också sluta med att valet faller på någon annan. Förhoppningsvis får vi snart veta vem som får rollen, då Supergirl verkar bli en central figur i Gunns vision för DC.
 
Vem vill du se som Supergirl?
| 11 januari 2024 17:00 |