Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 juli 2014 | 17:00

Tre nya "Gotham"-teasers som berättar mer

Fox har släppt tre nya "Gotham"-klipp som visar lite mer av Gordons första fall: mordet på Bruce Waynes föräldrar.
När "Gotham"-skaparen Bruno Heller i söndags besökte TCA :s (Television Critics Association) pressturné hade han dessutom några nyheter med sig om den kommande "Batman"-prequelen, berättar Entertainment Weekly.

Som att även om flertalet klassiska "Batman"-skurkar kommer introduceras i premiären så tänker "Gotham" ta det lugnt med utportioneringen i övrigt. 

- Man måste ladda piloten med det bästa man har, men allt eftersom serien rullar på kommer vi bli mer sparsmakade med hur vi lanserar skurkarna, sade Heller. 

- Och det ska göras med humor och på oväntade sätt, snarare än bara: här är de. The Penguin (Robert Lord Taylor) kommer ganska fix och färdig direkt... men som jag sade, i övrigt blir det annorlunda.

Piloten kommer också vara våldsammare än vad som är brukligt på en rikstäckande kanal. 

- Jag tycker att om du ska visa våld, så ska det vara otäckt. Det är det enda moraliska sättet att framställa det på. Det får inte vara komiskt. Det här är en brottshistoria och brott är i stort sett lika med våld, eller tvång. 

Heller berättade också att hur snabbt skurkarna formar sina sen kända identiteter kommer till viss del att läggas på tittarna. 

- Det handlar en av de underbara fördelarna med TV - att du kan gå efter vad tittarna gillar, både gällande ämnen och skådespelare. Första året kommer att handla om The Penguins framfart och hans kamp med Fish Mooney (Jada Pinkett Smith). Men sen kommer vi kolla vad som funkar och vad inte gör det och ta det därifrån.

Här är de tre nya klippen:
"Gotham" har premiär 23 september i USA. Fortfarande har inget besked om svensk kanal kommit.

Fortfarande pepp? Tyck till!
| 22 juli 2014 17:00 |