Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 juni 2017 | 07:35

Transformers-spinoffen ”Bumblebee” utspelar sig på 80-talet

Nu vet vi mer om den första av flera planerade spinoffer i "Transformers" filmuniversum. "Bumblebee" får biopremiär sommaren 2018.
”Bumblebee”, den första av flera planerade spinoff-filmer i Transformers universum, kommer ta oss tillbaka i tiden till det ljuva 1980-talet.

I en Empire-artikel om filmseriens framtid kan man också läsa att ”Bumblebee” kommer att ha färre robotar, och att regissören Travis Knight (”Kubo och de två strängarna”) satsar på en (ännu) yngre publik än Michael Bays filmer. Vi kan alltså vänta oss en lättsam och barnvänlig ton.

Hailee Steinfeld (”True Grit”, ”Ender’s Game”) ska spela huvudrollen som en pojkflicka som extraknäcker som bilmekaniker efter skoltid. Det är antagligen så hon snubblar över den gula bilen som visar sig vara en robot från yttre rymden. Är detta början på en vacker vänskap? Det får vi se 27 juni 2018, när ”Bumblebee” landar på bioduken.
 
Det finns totalt 14 idéer för nya uppföljare, prequels och spinoffer baserade på Hasbros robotbilar. Bland annat kan vi få se en animerad långfilm, och en barnförbjuden "Transformers".
 
På midsommardagen, 24 juni, är det premiär för Michael Bays "Transformers: The Last Knight", den femte delen i vad vi nu får kalla original-filmserien.
| 14 juni 2017 07:35 |