Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

9 november 2010 | 11:25

Trailertisdag: Sucker Punch, Way Back och gigantisk Jack Black

Om titlarna i rubriken inte är något för dig så bjuds du också på två romantiska komedier med skrämmande lik handling. En med Kutcher/Portman, en annan med Timberlake/Kunis. Take your pick!

Detta är denna veckas trailertisdag!

Sucker Punch

Filmen utspelar sig på 50-talet och handlar om en liten flicka som försöker komma undan smärtan och de obehagliga minnena efter att ha vuxit upp med en elak styvfar och genomgått en lobotomi. Hon hamnar på ett mentalsjukhus och där börjar hon fantisera ihop en påhittad verklighet. För att fly undan behöver hon stjäla fem saker innan hon blir upptäckt av en gemen man.

Handlingen tycker jag låter både smart, intressant och framförallt nyskapande. Jag älskar när vi får se filmer dyka upp som vi aldrig varit nära på att se liknande filmer förut. Jag tror att "Sucker Punch" kommer att bli riktigt bra, och håller verkligen tummarn för att Zack Snyder ska lyckas på samma sätt som han gjorde med "300" och "Watchmen".
"Sucker Punch" har premiär den 14 april 2011.

Gullivers resor

I denna oproportionerligt stora komedi får vi möta Gulliver, en journalist vars liv går på tomgång. Drömmen om att bli resereporter tycks aldrig bli verklighet så Gulliver bestämmer sig för att ta saken i egna händer, packar väskan och ger sig ut för att upptäcka världen. Och äventyret väntar bara runt hörnet. Gullivers skepp förliser i en storm och han flyter iland i det okända landet Lilliputt där invånarna är pytte, pyttesmå.
"Gullivers resor" bygger på den klassiska boken av Jonathan Swift med samma namn som vi alla känner igen så väl från vår barndom. Jag älskade historien om Gulliver när jag var liten så jag kommer att tycka att det ska bli riktigt intressant att se vad en moderniserad version med Jack Black kan komma att erbjuda. Jack Black kan nog komma att göra ett riktigt bra jobb tillsammans med Jason Siegel (Marshall i "How I Met Your Mother").

Filmen har premiär den 18 februari 2011.

The Way Back

Sju krigsfångar - vissa kriminella, andra politiska fångar - flyr från ett arbetsläger i ett helvetiskt Gulag 1941. Deras väg mot frihet sträcker sig från Sibirien, över den glödheta Gobiöknen och vidare över Himalayas berg till Indien. Under 600 mil av svåra umbäranden får de kämpa mot både moder natur, illvilliga främlingar och inte minst mot varandra. Alla nådde inte friheten.

Peter Weir gjorde Master and Commander 2003. Innan dess gjorde han 1997 The Truman Show. Regissören har enda sedan 1975 gjort kritikerrosade filmer, och det finns alltså ingenting som inte talar för att "The Way Back" kommer bli exakt lika storslagen som man tror att den kommer bli. Kul att Gustav Skarsgård får en hyfsat stor internationell roll också!

"The Way Back" har premiär den 25 december i USA.

Friends with Benefits

En relation mellan två kompisar blir komplicerad när de bestämmer sig för att bli lite romantiska.

Filmen verkar faktiskt vara ganska rolig. Jag gillar verkligen Justin Timberlake karismatiska skådespeleri som han varje gång visar upp, nu senaste i den populära filmen om Facebook, "The Social Network". Mila Kunis har gjort en del dåliga saker under sin karriär men brukar komma undan hyfsat smärtfritt i lättsamma komedier. Den här filmen kan bli rolig!

"Friends with Benefits" har premiär den 22 juli 2011.

No Strings Attached

En relation mellan två kompisar blir komplicerad när de bestämmer sig för att bli lite romantiska.

Vänta lite nu... Känner jag igen beskrivningen av handlingen? Nej, det är nog bara jag som är trött. Natalie Portman ("Closer", "Brothers") och Ashton Kutcher (Valentines Day, Killers) är paret den här gången, i den här lite mognare versionen av "Friends with Benefits". Som jag skrivit så många gånger förut är jag omåttligt förälskad i Portman, vackrare än så kommer dem inte. Med ett fantastiskt skådespeleri i bland annat "Garden State" är hon en skådespelare att räkna med för mig. Jag kan inte riktigt säga samma sak om Kutcher, även fast han inte är helt oduglig.

Filmen har premiär 21 januari 2011.

| 9 november 2010 11:25 |