Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

12 oktober 2010 | 13:05

Trailertisdag: Sex heta trailers!

I denna trailertisdag samlar vi ihop sex stycken heta trailers från den senaste veckan. Bland annat den i helgen publicerade "127 timmar" från Danny Boyle. Håll utkik efter Gustav Skarsgård i Peter Weirs "The Way Back".

Detta är trailertisdag för vecka 41:

127 timmar

"127 timmar" handlar om en bergsklättrare som fastnar under en stenbumling i mitten av ingenstans. Han tvingas kämpa ordentligt för att överleva.

Jag tror på den här filmen. James Franco som spelar huvudrollen Aron Ralston har en stor talang och verkar vara perfekt för den här rollen. Precis som allt annat i Hollywood idag, är filmen baserad på en sann historia, vilket kan medföra både positiva och negativa sidor. Sann eller inte så är det en fantastisk historia som berättas ur regissören Danny Boyles ("Slumdog Millionaire") ögon.

Den andra trailern är också den bättre, även fast båda är knivskarpa. Det är faktiskt sällan man ser två trailers i rad som är så här pass bra. Den här gången är det mer handling som avslöjas, men absolut inte i för stora skalor. Vi får reda på mer av vår huvudrolls personlighet och mer om hans bakgrund.

Det finns få filmer som jag ser framemot lika mycket som "127 timmar"; synd bara att vi i Sverige måste vänta ända till i mars 2011.

Kolla in och tumma trailern här!

And Soon the Darkness

Filmen handlar om två tjejer som semestrar i en avlägsen del av Argentina. När en av dem försvinner blir det den andres uppdrag att hitta henne innan det blir mörkt och hennes värsta föraningar blir till verklighet. En ganska trist handling. Vi har så många gånger hört storyn om ungdomar som under resor försvinner och för att sedan i två timmar letas efter, med extremt tydliga "plot-twists".

Trailern avslöjar lite för mycket. Det känns som om de tar det ett steg för långt och låter mig veta lite för mycket.

"And Soon the Darkness" har premiär i Storbritannien i februari 2011.

Kolla in och tumma trailern här!

Nice Guy Johnny

En ung man tänker kasta bort sitt drömjobb för att göra sin fästmö nöjd. Helt plötsligt träffar han Terry (Edward Burns) som försöker få ihop Johnny med hans systerdotter. Johnny tackar såklart nej, men när han väl får möta systerdottern Brooke börjar han tänka om. Han hamnar öga mot öga med sitt livs jobbigaste beslut.

Jag är kär i den här filmen. "Nice Guy Johnny" verkar vara exakt en sådan härlig film som jag brukar tycka om, en riktig "feel-good". Filmen var med i första Trailertisdag, och är tillbaka den här veckan med trailer nummer två.

Vi får den här gången stifta bekantskap med Johnnys fästmö. En karaktär som målas upp som ganska tråkig och egoistisk, nästan narcisistisk. Mer handling avslöjas men precis som i "127 timmar" så får vi reda på exakt så mycket vi vill, en perfekt dos.

"Nice Guy Johnny" har premiär på Itunes den 26 oktober.

Kolla in och tumma trailern här!

The Way Back

Peter Weir är tillbaka efter många år av tystnad efter "Master and Commander" och detta med filmen "The Way Back". Filmen bygger (såklart) på en sann historia om en rymning från ryssarnas Gulagsystem.

Filmen verkar vara en episk historia med stora omgivningar och fantastiska miljöer. Peppen blir inte mindre av rollistan som består av den solide Ed Harris, Jim Sturgess, Gustav Skarsgård och den alldeles för ofta underskattade Colin Farrell.

Filmen har premiär i USA någon gång under 2010.

Kolla in och tumma trailern här!

Blue Valentine

Filmen handlar om hur ett gift pars förhållande utvecklas genom åren. Vi får se delar från olika tidsperioder i deras förhållande.

"Blue Valentine" verkar faktiskt riktigt bra, av det lilla vi har fått sett. Jag är en riktig sucker för dessa småproduktioner i New York, speciellt när genier som Ryan Gosling (Lars and the Real Girl) och Michelle Williams (Brokeback Mountain, Shutter Island) befinner sig i dem.

Trailern ger knappt bort någon handling alls, men visar vad den förmodade stämningen i filmen är. Jag vill verkligen se mer!

Filmen har premiär den 26 december i Australien.

Kolla in och tumma trailern här!

The Tourist

"The Tourist" handlar om Frank spelad av den fantastiska Johnny Depp, en man med sprucket hjärta på besök i Italien. Där träffar han Elise spelad av Angelina Jolie, vars avsikter är oklara.

Filmen får nu alltså en ny och mycket, mycket bättre trailer. Den förra kunde kännas lite väl utdragen, seg och lång, men denna trailer är det verkligen andra bullar. Den här gången är det rappare, snyggare, bättre, roligare och mindre glamoröst.

Filmen har premiär i Sverige den 5 januari.

Kolla in och tumma trailern här!

| 12 oktober 2010 13:05 |