Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

5 oktober 2010 | 10:27

Trailertisdag: Paranormal Activity 2

Gudarna är goda denna trailertisdag och levererar ännu en trailer till bröderna Coens "True Grit".

Dessutom serveras det bland annat en trailer till uppföljaren av förra årets skräcksuccé: Paranormal Activity. Detta är trailertisdag! Mycket nöje!

Skyline

"Skyline" handlar om hur ett antal ungdomar vaknar upp mitt i natten efter en fest av ett skarpt ljus. Likt flugor dras folk mot ljuset för att sedan försvinna upp i luften. En utomjordisk kraft upptäcks som försöker föra bort alla Jordens invånare från planetens yta.

"Skyline" verkar sannerligen ha en tam handling. Påminner en hel del om "Världarnas Krig" dock med ett mer genuint sci fi-intryck. Som Scrubs-fantast som jag är så finner jag så Donald Faisons medverkan intressant. Det ska verkligen bli kul att se hur han klarar sig på vita duken efter en hel del mindre bra insatser, bland annat i filmen "Clueless" från 1995.  Jag vågar nog inte hoppas på "Skyline", intrycket från den andra trailern är att filmen är ogenomtänkt samt fylld med ost och klichéer.

The Warriors Way

Vad skulle du tycka om en våldsam blandning mellan "Kill Bill", "Final Fantasy"-spelen och Jackie Chan-klassikern "Shanghai Noon"? Jag skulle tycka om det! Frågan är bara om "The Warriors Way" är den filmen som blandar dessa bra filmer och får något fantastiskt utav det.  Det som får mig att gå igång mest är inte handlingen, som består av att en asiatisk yrkesmördare hittar fred och kärlek i västernstad, utan att min favorit Geoffrey Rush är med. 

True Grit

Coen-brödernas kommande film "True Grit" är tillbaka i "Trailertisdag" även denna vecka med en ny trailer! Den nya trailern koncentrerar sig mycket mer på handlingen än vad den förra gjorde, då den förra mest koncentrerade sig på atmosfär. Ett stort pluspoäng är för musiken där vi hör den fantastiska Johnny Cash med "God is gonna cut you down".

Paranormal Activity 2

Jag har en sak att erkänna. Om vi i den här texten ska gå in lite mer på personliga anekdoter så har jag faktiskt inte sett den första "Paranormal Activity". Jag har helt enkelt inte vågat. Kalla mig för vad du vill, men det har jag i alla fall inte. Dock så skulle det kännas nästintill omoraliskt att inte ta med den här trailern i en artikel som just "Trailertisdag". Det var mitt mer personliga segment.

Det jag dock kan säga med all säkerhet är att den nya trailern till "Paranormal Activity 2" är den bättre av dem två. Den förra var mer en teaser i mina ögon, en liten smygtitt som egentligen inte berättar någonting. I den nya trailern blir vi lite halvt introducerade till dem karaktärerna som vi kommer att få följa. Jag gillar trailern just på grund av att jag blir skrämd av den, vilket är lite paradoxalt då det är av just den anledningen jag inte har sett den första. Kanske borde jag göra det ändå?

Chain Letters

En galen mördare mördar ungdomar som vägrar skicka kedjebrev, med kedjor.

Låt mig fundera en stund över om handlingen tilltalar mig... Svaret är självklart ett stort och bestämt: Nej. Detsamma gäller den andra trailern till "Chain Letter". För det första så är trailern överhuvudtaget väldigt amatörmässigt gjord. Den innehåller bara en massa sekvenser från filmen som inte har med varandra att göra, känns helt taget ur sitt sammanhang. Musiken är hemsk och alldeles för lugn för en filmen i denna genre.

Sen kan man ju tycka vad man vill om filmer som innehåller ett gäng ungdomar som successivt blir mördade under en och en halv timme på vita duken, men jag har alltid sett en viss tjusning i genren. Jag är bland annat ett stort fan av serier som "Scream" och "Fredag den 13:e", men i det här fallet finns det verkligen ingenting som tilltalar mig.

| 5 oktober 2010 10:27 |