Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

17 november 2010 | 13:08

Trailertisdag: Örnen har landat

Invasion i Hollywoodstaden och ett episkt romerskt äventyr är par av höjdpunkterna i veckans trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Battle: Los Angeles

En grupp med marinsoldater blir kallade till Los Angeles för att bekämpa en utomjordisk invasion.

Jag vet inte hur många gånger jag använder ”District 9-liknande” som ett adjektiv, men det är i alla fall det första som kommer upp i skallen när man ser den här trailern. Tänk dig en blandning av ”District 9”, ”Transformers” och ”Independence Day”. Allt i en blandad och lite allvarliga kompott tillsammans med Aaron Eckhart (”Thank You for Smoking”, ”The Dark Knight”) och Michelle Rodriguez (”Avatar”, ”Machete”). Verkar superbt!

Filmen har premiär den 20 april 2011.

Just Go With It

Danny behöver hjälp av Katherine och hennes barn för att lyckas få kvinnan av hans drömmar. Allt går inte riktigt som han tänkt sig...

Adam Sandler gör väldigt många dåliga filmer. De är nästan alltid likadana också, någonting som verkligen är tråkigt för oss som inte tycker om dem. ”Funny People” var ganska bra, men det var mest Seth Rogen och Jonah Hills förtjänst. Adam Sandlar är verkligen ingen rolig snubbe, och hans kiss och bajshumor börjar bli riktigt gammal.

I den här filmen får vi träffa samma Sandler igen, med likadana skämt som han alltid har kört. Det värsta med hans filmer är att de alltid är uppbyggda på samma sätt; först är det roligt, sen är det sorgligt, sen är det glatt humör. Nej, peppad är jag inte!

Filmen har premiär 18 mars 2011.

Little Fockers

Efter tio år, där otaliga hinder har legat i hans väg, samt två små Fockers med frun Pam (Teri Polo), börjar Greg äntligen vinna acceptans hos den minst sagt svåråtkomlige svärfadern Jack. När den panke tvåbarnspappan tar ett extrajobb hos ett läkemedelsbolag börjar dock Jack, än en gång, fatta misstankar mot sin favoritsjuksköterska.

När Greg och Pams hela släkt, inklusive Pams trånande ex, Kevin (Owen Wilson), dyker upp på tvillingarnas födelsedagskalas, måste Greg ännu en gång bevisa för Jack att han är fullt kapabel att ikläda sig rollen som mannen i huset. Men kommer Greg att, trots alla missförstånd, spionerier och uppdrag under täckmantel, klara Jacks slutgiltiga prövning och bli släktens näste patriark – eller kommer cirkeln av förtroende att för alltid brytas?

Jag gillade dem två första filmerna. Riktigt roliga och smarta filmer med en annars ganska dalande Ben Stiller i toppform tillsammans med Robert De Niro som fantastiskt rolig svärfar. Jag gillar hela konceptet och Stiller passar perfekt som den något osäkre sjuksköterskan Gaylord Focker. Dustin Hoffman är även han underbar i sin roll som störtskön pappa. Det finns ingenting som tyder på att den här kommer att bli sämre än de tidigare filmerna, så peppen är på topp!

Filmen har premiär den 14 januari 2011.

The Eagle

År 140, tjugo år efter att hela Nionde Legionen oförklarligt försvunnit i de skottiska bergen beger sig den unga officeraren Marcus Aquila (Channing Tatum) till Skottland. Han vill både återupprätta sin fars anseende, som var chef för Nionde Legionen och försöka förstå vad som hände. Han tar sig över Hadrians mur i norra England, med sin brittiske slav Esca (Jamie Bell) som enda sällskap, för att möta de vildar som bor där, sluta fred med sin fars minne och hämta tillbaka Den gyllene örnen, den förlorade Nionde Legionens emblem.

Det här är verkligen en film med potential. Med lite positivt tänkande kan detta komma att bli en verklig berättelse, dock paradoxalt nog med lite ”300”-vibbar. Jag hoppas på att få samma rysningar som jag fick första gången mina ögon vilade på ”Russel Crowe och ”Gladiator”, en känsla jag drömmer om att få uppleva igen. Jag hoppas i alla fall få ett smakprov av detta i ”The Eagle”. Jamie Bell gjorde en av de bättre skådespelarinsatser i ”Motstånd”, så han har jag inga tvivel om. Channing Tatum (snorcoolt namn) har inte lika imponerande prestationer på sin resumé med bland andra filmen ”Last Song”.

Filmen har premiär den 4 mars 2011.

Winnie the Pooh

Många av er kommer att dränkas i nostalgi när ni ser den här trailern. Precis som de flesta växte jag upp med Nalle Puh och hans vänner, och det är med fröjd jag ser dem på vita duken igen. Det är en mysfaktor som inte går att hitta någon annanstans, speciellt inte när Igor pratar sådär melankoliskt som bara han kan. Något biobesök blir det nog inte på grund av alla skrikande ungar, men jag skulle verkligen kunna sätta mig ned hemma i soffan och kolla på lite Nalle Puh, och denna film kommer att bli ett måste för mig.

Filmen har premiär den 15 juli 2011.

| 17 november 2010 13:08 |