Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

21 september 2010 | 13:52

Trailertisdag: Depp och Jolie turistar i Venedig

Det är dags för Florian Henckel-Donnersmark att följa upp med en ny film efter hans oscarsvinnare "De andras liv". Trailern till "The Tourist" hittar du nedan.

Varje vecka samlar Rasmus ett gäng sköna trailers att glo på när du fulsurfar på jobbet, skolkar från skolan eller ligger hemma i soffan. Koka kaffet - nu kör vi!

The Fighter

Filmen är ett drama om boxaren Mickey Ward (Mark Wahlberg) och hans osannolika väg till toppen. Hans Rockyliknande väg kantas av otroliga händelser och träningen står hans kriminelle och drogberoende halvbror Dicky för.

Jag har alltid tyckt att Mark Wahlberg har varit smått underskattad under sina år. Visst, han är kanske inte den bästa och har varit med i ljumna filmer som "Max Payne", "The Happening" med mera, men han har även stått för otroliga prestationer i t ex "The Basketball Diaries". Mark Wahlberg tillsammans med Christian Bale i en Rockyliknande film är lika med pepp!

Due Date

Den blivande pappan Peter Highman (Robert Downey Jr.) tvingas lifta över USA tillsammans med Ethan Trambley (Zach Galifianakis) för att hinna till sitt barns födelse. En resa som såklart spårar fullständigt ur.

Filmens regissör Todd Phillips, som också stod för 2009 års roligaste film "The Hangover", verkar upprepa succén. "Due Date" ser ut att vara en riktigt rolig film som man, precis som "The Hangover", bör se tillsammans med likasinnade/bästa polare. Jag skrattade hejdlöst genom hela "The Hangover" och är helt säker på att jag kommer att göra det igen under "Due Date".

Trailer 2 bjuder på lite mer innehåll rent handlingsmässigt än den första trailern. Det kan ibland bli för mycket avslöjanden i sådana här filmer. I vissa komedier kan alla de roliga skämten redan vara dragna under trailers och sådant när man väl sitter i biosalongen. Jag tror inte att så är fallet den här gången; jag hoppas i alla fall verkligen inte det.

The Tourist

Filmen handlar om Frank (Johnny Depp), en man med sprucket hjärta på besök i Italien. Där träffar han Elise (Angelina Jolie), vars avsikter är oklara.

Kanske en ganska diffus bild över vad filmen handlar om, det är också helhetsintrycket efter att ha sett trailern. Första intrycket var ganska dåligt. Jag funderar över om filmen kan komma att bli en sådan där man tar in två stora skådespelare bara för att locka biobesökare men där själva filmen är värdelös. Senare i trailern tar det dock sig och ”The Tourist” börjar likna en elegant version av ”Knight and Day”. Något som i mina ögon bådar ganska gott.

The Dilemma

Vince Vaughn och Kevin James spelar mot varandra i en komedi om två bästa kompisar. Från ingenstans upptäcker Ronny (Vince Vaughn) att Nicks (Kevin James) fru är otrogen. Då de varit bästa vänner i väldigt lång tid tvekar Ronny på om han vill berätta det för honom, det kan nämligen skada deras egen vänskap. En jakt på att finna svaret på en omöjlig fråga tar sin början.

James och Vaughn har misslyckats fatalt förr, därför skulle jag inte på något sätt bli förvånad om den här filmer visar sig vara en riktig skitfilm. Vaughn var senast med i ”Trubbel i Paradiset” tillsammans med vår egen Malin Åkerman, en film som var sämre än sämst. En av James senaste lite större roller var i ”Snuten i Varuhuset”, en tråkig komedi om en sorglig vakt i ett varuhus.

Jag gillar ändå trailern. Det är någonting i den som tilltalar mig. Kanske är det den kalla känslan i fotot som påminner lite om ”Up in the Air”. Kanske är det att de tömde ut filmen på roliga skämt i trailern. Antagligen. Det är alltså en vild chansning att gå och betala för att se denna film. Vilket dilemma.

Trassel

Den långhåriga prinsessan Rapunzel har levt hela sitt liv i ett torn, men när en en bandit passerar faller hon som käglor och tvingas ut i den vida världen för första gången för att hitta sin kärlek.

Finns det någonting tråkigare än sagor om prinsar och prinsessor? Antagligen inte om du frågar mig. Det är dock någonting som skiljer denna film från resterande i den kategorin. Jag fullkomligt älskar designen som Disney bjuder på. Den andra trailern av två utkomna är den sämre, men än så länge bådar det gott. "Trassel" kan bli rolig film för hela familjen.

Vilken är du mest peppad inför?
| 21 september 2010 13:52 |