Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

2 november 2010 | 16:13

Trailertisdag: Colin Farrell i gangsterdrama

Colin Farrell och Kiera Knightley spelar huvudrollerna i "The Departed"-författarens regidebut "London Boulevard". Vi tar också en djupdykning i "The Sanctum 3D" och utforskar en gigantisk grotta.

Inget för de med cellskräck! Här är denna veckas trailertisdag:

The Sanctum 3D

Filmen är en thriller om ett dykarteam på en expedition i en avlägsen del av regnskogen i Papua Nya Guinea. Tanken är att man ska utforska grottor under vattnet, men en tropisk storm kastar omkull planerna och den enda vägen ut blockeras av en översvämning. Vattennivåerna i området stiger, syrenivån sjunker och det gäller att försöka röra sig framåt så snabbt som möjligt, och att hitta den okända floden som kan leda till havet och räddningen.

Handlingen låter väl sådär lagom intressant. Ett gäng dykare fastnar i en grotta där vattennivån stiger. Den här gången är det dock lite annorlunda. Det är faktiskt så att 3D är det enda som riktigt lockar mig att se den här filmen. "Sanctum" påminner om en blandning mellan "The Abyss" och "Planet Earth", vilket gör den till en högintressant film för mig, då jag älskar dem båda. Jag hoppas verkligen att handlingen har något mer att sätta på bordet när det verkligen gäller. Jag ser gärna en enorm twist, man vet ju aldrig vad de kan hitta där nere.

Filmen har premiär den 18 februari 2011.

London Boulevard

En filmstjärna gömmer sig från världen i Holland Park i London. Hon skaffar sig en livvakt; en ur fängelset nyligen frisläppt gangster.

Colin Farrell och Ray Winston tillsammans med Keira Knightley och manusförfattaren William Monahan som har skrivit "The Departed". Detta kan i en stor gryta bli en riktigt bra film som jag ser oerhört mycket framemot.

Filmen har premiär den 26 november i Storbritannien.

The Debt

Året är 1965. Rachel Brener är en av tre agenter som fångade "the surgeon of Treblinca" - en nazist som aldrig blev dömd. Den officiella anledningen var att han hade begått självmord i cellen; men de tre agenter vet vad som egentligen hände. Idag, 35 år efter självmordshistorien, publiceras en kort artikel i en lokaltidning i en liten stad i Europa - kirurgen lever och är villig att erkänna sina brott. Agenterna måste nu hindra sanningen från att förstöra deras liv.

Med Helen Mirren, Tom Wilkinson, Jesper Christenson och Sam Worthington i spetsen kommer här en intressant film om hur tre agenter måste gräva upp det förflutna för att kunna gömma det på ett säkrare ställe. John Madden ("Shakespeare in Love") regisserar. Jag hoppas verkligen att Worthington visar att han är någon att räkna med då han dalade lite med "Clash of the Titans".

"The Debt" har premiär den 11 januari 2011.

Justin Bieber: Never Say Never

Jag ska inte ljuga. Jag tycker inte om Justin Bieber, alls. Det finns absolut ingenting i hans musik som tilltalar mig, men jag kan förstå att trettonåriga flickor tycker om honom. I den kommande dokumentären "Justin Bieber: Never Say Never" får vi följa Justins väg till toppen, i 3D. När man väljer att göra sådana här filmer i 3D tycker jag att man har gått lite för långt. Det är tråkigt att branschen är på väg mot en tid då man kommer att tvingas ha på sig obekväma plastglasögon varje gång man ska se en film, men jag antar att det bara är att acceptera.

Filmen innehåller också bilder från hans turné 2010 och har premiär i USA den 11 februari.

| 2 november 2010 16:13 |