Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

14 september 2010 | 15:58

Trailertisdag: Clintan är tillbaka!

Clintan serverar en rykande färsk trailer till sin nya rulle "Hereafter" med Matt Damon som utbränt medium. Det är tisdag och vi tar på oss att döpa denna dag till "Trailertisdag".

Varje vecka samlar Rasmus ett gäng sköna trailers att glo på när du fulsurfar på jobbet, skolkar från skolan eller ligger hemma i soffan. Koka kaffet - nu kör vi!

Hereafter

Clint Eastwood går från klarhet till klarhet. Efter att under 00-talet ha regisserat storfilmer som "Mystic River", "Million Dollar Baby", "Changeling" och "Gran Torino", är han nu aktuell med sin första film under detta nya decennium (om vi inte räknar med "Invictus" svenska biopremiärsdatum). "Hereafter" heter den, och handlar om tre olika personer, en vanlig amerikan, en fransk journalist och en skolpojke vars liv snuddas av döden på olika sätt. I "Hereafter" hittar vi bland andra Matt Damon i rollen som ett medium som har gått in i väggen.

Jag älskar hur Clint Eastwood avslutar sin trailer med en röst som säger filmens namn. Personligen tycker jag att det skapar en ordentlig biokänsla. Fick exakt samma reaktion av trailern till "Up in the Air".

Nice Guy Johnny

Ännu en independentfilm som inte blir något speciellt? Jag tror inte det. "Nice Guy Johnny" ser ut som en fantastisk historia om en ung man som tänker kasta bort sitt drömjobb för att göra sin fästmö nöjd. Helt plötsligt träffar han Terry (Edward Burns) som försöker få ihop Johnny med hans systerdotter. Johnny tackar såklart nej, men när han väl får möta systerdottern Brooke börjar han tänka om. Han hamnar öga mot öga med sitt livs jobbigaste beslut.

Det är väldigt svårt att förklara vad filmen verkar handla om. Av de trailers som har släpps så verkar det var en jättefin indiefilm med välskrivna karaktärer och bra handling. Edward Burns (skådespelare i "Saving Private Ryan", "One Missed Call") har skrivit och regisserat filmen, vilket bådar gott, han gestaltar även Terry i filmen. Om man ska ge filmens trailer ett stort plus så är det faktiskt valet av typsnitt. Helvetica är ett helt fantastiskt snyggt typsnitt som alla designmänniskor älskar. Förutom det är det en bra trailer, som inte låter oss få reda på för mycket av filmens handling.

SAW 3D

Ja, vad finns det attsäga egentligen? "Saw"-serien har bevisat för alla i och runt filmbranschen att man kan mjölka sönder något som var genialiskt från början. Jag anser att den första "Saw"-filmen är bland det bästa som har gjorts i genren. Tyvärr så gick något extremt fel efter "Saw 3"; filmerna blev helt enkelt bedrövliga. Nu är det dags för den sjunde filmen, som såklart går enligt Hollywood principer genom att använda 3D. I filmens trailer verkar filmbolaget få filmen att verka interaktiv, vilket är extremt töntigt. Jag fullkomligt hatar när folk försöker få filmer att se ut som en attraktion istället för en film, vilket verkligen är vad som görs i det här fallet.

Kan komma att bli sämre än "Epic Movie".

Monsters

Sex år efter att jorden har blivit invaderade av utomjordingar bestämmer sig en cynisk journalist att hjälpa en amerikansk turist genom en infekterad del i Mexiko för att tillslut få henne i säkerhet över den amerikanska gränsen.

Den senaste trailern av filmen ger mig verkligen mersmak. Monsters verkar vara en film lite smått inspirerad av "District 9", en film som jag ansåg var 2009 års bästa. Jag älskar det verkliga men ändå surrealistiska temat som dessa filmer levererar. Det är verkligen inte hjärndöd action som vi får ta del av, utan smarta och verklighetstrogna karaktärer och underhållande handling. Detta är i alla fall mina förhoppningar som uppkommer när jag ser trailern till "Monsters".

Hobo with a Shotgun

En arg luffare finner sig själv i en stad full av kaos där kriminalitet styr vardagen. Väpnade rånare, prostituerade och korrupta poliser är vad som fyller gatorna. Luffaren bestämmer sig för att rensa staden från skräp med hjälp av sitt hagelgevär; för framtida generationers skull.

"Hobo with a Shotgun" har en skruvad handling och härstammar från en fejktrailer-tävling i samband med Rodoriguez och Tarantinos "Grindhouse"-filmer hade premiär.

Efter att ha sett filmens trailer finns det en stor fråga som återstår i mitt huvud. Kommer detta att bli den blodigaste filmen någonsin? Filmen verkar innehålla sjukt mycket våld. Det finns inte ord att beskriva hur våldsam den faktiskt verkar vara - och jag gillar det. Jag hoppas, som man kan antyda av trailern, att den har en humoristisk tom filmen igenom; som en en galen luffarversion av Zombieland. Det skulle jag tycka om.

| 14 september 2010 15:58 |