Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

28 september 2010 | 16:13

Trailertisdag: Bröderna Coens "True Grit"

En ganska trist vecka bland trailers räddas av en rykande färsk trailer till bröderna Coens kommande västernrulle "True Grit".

Men Coens nya är inte det enda som kommit denna vecka. Trailer nummer två till den sjunde Harry Potter-filmen har även den ploppat online. Här är denna veckas trailertisdag:

Harry Potter och dödrelikerna Del 1

Lord Voldemort har tagit kontroll över det mesta och blir bara starkare och starkare. Trion Harry, Ron och Hermione bestämmer sig för att ta en sista strid för att bekämpa Voldemort.

Handlingen har vi både sett och hört förut. Det är dock någonting som känns annorlunda i den senaste trailern som släpptes för några dagar sedan. Det känns mer öppet; som om slutet är nära och vi, som inte har läst böckerna, har en blekaste om hur det kommer att sluta.

Trailer nummer 2 är helt klart den bättre av dem som har släppts. Den innehåller mer handling, men inte på ett negativt sätt, man får absolut inte reda på för mycket. En riktigt grym trailer helt enkelt!

Heartless

Filmen handlar om Jamie Morgan, en ung man med ett gigantiskt födelsemärke i ansiktet upptäcker att det finns demoner på gatorna i London.

Av någon anledning börjar jag tänka på "Harry Brown" när jag ser trailern. Det är ungefär samma stil på fotot och båda filmerna utspelar sig i Londons förorter. Den stora skillnaden mellan dem två är såklart att "Heartless" innehåller några sorts vålnader, och "Harry Brown" idiotiska ungdomar. Filmen verkar vara en smått äcklig historia med mycket blod och inälvor farandes. Mer sådant åt folket!

The King's Speech

Filmen handlar om Albert (Colin Firth), hertigen av York, som efter sin bror är tronarvinge till den brittiske kronan. Albert lider av stamning och talsvårigheter. Hans lämplighet som tronarvinge ifrågasätts ständigt. Alberts problem hålls hemligt för allmänheten men blottas då han för första gången håller tal inför miljontals lyssnare. Allt ställs på sin spets när Albert motvilligt blir kung och med hjälp av talpedagogen Lionel (Geoffrey Rush) tvingas hålla ett tal för ett England på väg in i världskrig.

Jag måste säga att jag gillar handlingen. Det är en handling som vi aldrig tidigare skådat, vilket är populärt i min bok. Colin Firth är en bra skådespelare vars karriär har kantats av uppgångar och nedgångar. Han gör en genialisk prestation i "Love Actually" och mindre bra i "Bridget Jones Dagbok". Geoffrey Rush är en bra skådespelare han med, där hans bästa film i mina ögon heter "Candy" som han gjorde tillsammans Heath Ledger.

Trailern är helt okej, precis lagom när det gäller det mesta. Den avslöjar en hel del av handlingen men får mig fortfarande att vilja veta mer.

True Grit

Joel och Ethan Coens nya film är snart här, och gud vad jag har längtat. "True Grit" handlar om en sheriff som hjälper en envis ung dam att finna hennes fars mördare.

När det gäller Coen-bröderna spelar det egentligen ingen roll vad deras filmer handlar om, jag kommer fortfarande tro att det blir magnifikt på alla sätt och vis. Rollistan hjälper inte för att sänka peppen heller, med stjärnor som Jeff Bridges, Josh Brolin och Matt Damon.

Jag tyckte om trailern. Den gav egentligen inte bort någon handling överhuvudtaget, och var i sann Coen-anda med vacker musik rätt igenom. Just nu är det få filmer jag ser framemot lika mycket som "True Grit".

| 28 september 2010 16:13 |