Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

19 oktober 2010 | 13:23

Trailertisdag: Adrien Brody i Wrecked

Adrien Brody vaknar upp efter en bilkrasch och tappar minnet, Nic Cage bryter sig ur helvetet för att jaga männen som mördade hans dotter och Kirsten Dunst i mysteriskt drama.

Krydda detta med trailern till Gus Van Sants nya film "Restless". Detta är trailertisdag!

Wrecked

En man (Adrien Brody) vaknar upp i en kraschad bil utan att veta vem han är, vart han är och vad han har gjort.

Filmen har premiär i USA under 2011.

All Good Things

David Marks är en rik fastighetsmagnats son som inte vill ha någonting att göra med sin fars och familjs företag och affärer. Han träffar och gifter sig med Katie, en helt vanlig tjej från arbetarklassen som inte helt vinner över Davids pappa. Efter att paret har lämnat storstadslivet i form av Vermonts landsbygd söker Davids pappa upp honom för att återuppta den förlorade kontakten till sin son, och lyckas få dem att flytta till staden igen. Väl i staden får Katie mer och mer ett eget liv bland sina läkarstudier och mer och mer förvandlas David till en dominant och våldsam man. Familjen Marks mörka hemligheter börja bubbla upp till ytan precis då Katie försvinner spårlöst.

Filmen är baserad på en kärlekshistoria och New Yorks största olösta mordgåta någonsin. Manuset använder nya faktas och bevis, vilket är intressant. Jag tycker om handlingen och älskar filmer om verkliga brott.

Filmen har premiär den 3 december 2010 i USA.

Drive Angry 3D

En hämndlysten far jagar männen som mördade hans dotter.

Vad ska man säga? Nicolas Cage har gjort enstaka bra prestationer de senaste åren, men blandat detta med totalt skräp. Vart detta hamnar återstår att se.

Filmen lockar säkert lite killar med skådespelerskan Amber Heard som är helt sjukt het. Vi får hoppas att filmen utnyttjar tekniken 3D på ett bra sätt, men det är nog för mycket att hoppas på.

"Drive Angry 3D" har premiär den 11 februari 2011.

Restless

En obotligt sjuk flicka faller för en pojke vars intressen är att gå på begravningar och prata med ett japanskt spöke från andra världskriget.

Henry Hopper gör här sin första större roll som en udda pojke, och han verkar sannerligen ha ärvt sin fars (Dennis Hopper) skådespelartalang. När man tänker efter är det riktigt sorgligt att hans far aldrig fick se honom agera på riktigt.

Gus Van Sant har nästan bara gjort bra filmer och jag tvivlar på att det kommer att vara annorlunda den här gånger. Filmen verkar ha en bra handling och bra skådespelare. Jag tvivlar som sagt inte på den här filmen och tror att den kommer att bli riktigt bra. Jag menar, det är ju Gus som har gjort den.

Filmen har premiär den 28 januari 2011 i USA.

The Fighter

Filmen är ett drama om boxaren Mickey Ward (Mark Wahlberg) och hans osannolika väg till toppen. Han Rockyliknande väg kantas av otroliga händelse och träningen står hans kriminella och drogberoende halvbror Dicky (Christian Bale) för.

Den andra trailern är bättre än den första, då jag tyckte att den första avslöjade alldeles för mycket handling för sitt eget bästa. Den här trailern ger ett sorgligare uttryck och får mig att bli mer sugen på att se den slutgiltiga filmen. Jag hoppas verkligen på den och tror att Christian Bale kommer att lyfta den till skyarna.

Filmen har premiär i Sverige den 4 februari 2011.

| 19 oktober 2010 13:23 |