Film

Skribent

Josefine Krischausky

29 juli 2021 | 11:45

Trailerpremiär: Will Smith leder tennisdramat "King Richard"

Ur pappan Richard Williams perspektiv får vi ta del av de ikoniska systrarna Venus och Serenas resa mot toppen.
Warner Bros har släppt en första trailer till dramat "King Richard", som berättar den sanna historien om hur tennisbranschen och världen kom att introduceras till syskonparet Venus och Serena Williams. 
 
I centrum av handlingen står inte bara de talangfulla systrarna, utan snarare deras far Richard Williams, spelad av Will Smith. Filmen kommer ur hans perspektiv att följa deras resa till stjärnskapet, och hans stora visioner om att lyckas göra sina döttrar till globala ikoner.
 
Som Venus respektive Serena ser vi Saniyya Sidney ("Fences", "Dolda tillgångar") och Demi Singleton, som gör sin första större filmroll. På rollistan syns även Tony Goldwyn ("Scandal") som coachen Paul Cohen, samt Aunjanue Ellis ("Lovecraft Country") som systrarnas mor. 
 
 
För regin står Reinaldo Marcus Green, som långfilmsdebuterade för tre år sedan med "Monsters and Men". "King Richard" ser ut att bli hans mest lovande produktion hittills, och vi tycks kunna förvänta oss något djupare än bara ett simpelt sportdrama. 
 
Premiären av "King Richard" har skjutits upp i nästan ett år, men är nu planerad till den 19 november, då den parallellt kommer gå upp på amerikanska biografer och streamingtjänsten HBO Max. Vilket datum som gäller i Sverige är inte bekräftat ännu. 
| 29 juli 2021 11:45 |