Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

14 december 2022 | 22:01

Trailerpremiär: Vikingarna flyr Skandinavien i nya säsongen av “Vikings: Valhalla”

I en ny trailer från kommande säsongen av “Vikings: Valhalla”, får vi se vad Harald, Leif och Freydís gör efter att slaget om Kattegatt inte slutade allt för bra.
Redan i januari seglar “Vikings: Valhalla” tillbaka på Netflix. En trailer har precis släppts för den kommande säsongen som visar vikingarna på rymmen. Efter att slaget om Kattegatt slutat i katastrof är våra huvudpersoner jagade, och måste resa bort från Skandinavien för att överleva.
 
 
Jeb Stuart, seriens skapare, berättar om andra säsongens tema:
 
- Säsong 2 kommer visa att ibland när du umgås med människor som är precis som du, äter som du, pratar som du, så kan du fortfarande stöta på problem. Så du måste röra om i grytan, vilket jag tror är vad vikingarna gjorde.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Nya karakätren Harekr (Bradley James), som är kung över Jómsborg.
 
I nya säsongen har rollistan utökats. Harekr (Bradley James), kung över Jómsborg, astronomen Mariam (Hayat Kamille) och Yaroslav den vise (Marcin Dorociński) är nya karaktärer. Hur våra huvudpersoner stöter på dem är inte klart ännu, men Stuart verkar också vilja röra om i grytan:
 
- Hela konceptet med säsong två är att vi tar dessa tre hjältar som är i Skandinavien och kastar ut dem från sina comfort zones. Säsong två för Harald och Leif är en roadtrip - det är som “Thelma och Louise” vid floden Dnepr. De två kommer att börja denna otroliga resa. Freydís måste åka till Pommern, som är en mycket hård miljö.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Yaroslav den vise, spelas av Marcin Dorociński.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Astronomen Mariam (till höger) spelas av Hayat Kamille.
 
Säsong 2 av “Vikings: Valhalla” har premiär den 12 januari på Netflix.
| 14 december 2022 22:01 |