Film

Skribent

Alexander Svensson

7 februari 2024 | 15:28

Trailerpremiär: Världen tystnar i "A Quiet Place: Day One"

I sommar får vi se hur världen i "A Quiet Place" föll samman.
John Krasinskis “A Quiet Place” blev en supersuccé när den släpptes 2018, och ledde till en hyllad uppföljare 2020. Premissen är i grunden simpel: världen har anfallits av monster med superhörsel, så för att överleva måste mänskligheten hålla käft och ligga lågt. Nu, efter snart fyra års väntan så har trailern för nästa film i franchisen, “A Quiet Place: Day One” äntligen landat.
 
“A Quiet Place: Day One” kommer att vara en spinoff-prequel, och följer inte till skillnad från de två första filmerna inte familjen Abbott. Istället får vi bekanta oss med nya ansikten i form av Lupita Nyong’o (“Black Panther: Wakanda Forever”) och Joseph Quinn (“Stranger Things”). Filmen ska, som titeln skvallrar om, visa hur monsterapokalypsen som ödelagt världen i de två första filmerna började.
 
John Krasinski, som regisserade de två första filmerna och spelade Lee Abbott återvänder inte till registolen, utan nöjer sig istället med att producera. Bakom kameran sitter istället Michael Sarnoski, som skrev och regisserade “Pig” med Nicolas Cage i huvudrollen.
 
“A Quiet Place: Day One” har biopremiär den 28 juni. Trailern kan du se nedan.
 
| 7 februari 2024 15:28 |