Film

Skribent

MovieZine

29 september 2019 | 09:00

Trailerpremiär för svenska vikingafilmen "The Huntress - Rune of the Dead"

Rasmus Tirzitis vikingahistoria släpps den 21 oktober.
Rasmus Tirzitis ("Star Wars: Threads of Destiny" och "Vilsen") nya film "The Huntress - Rune of the Dead" har redan skapat uppstående på festivaler, däribland 13 nomineringar på Queen Palm International Film Festival i Kalifornien. Nu kan vi presentera filmens första trailer, som ni ser nedan.
 
 
Filmen sätter fokus på Runa, vars pappa försvinner på en vikingafärd och tvingar henne att axla rollen som familjens försörjare, men på nätterna plågas hon av fruktansvärda mardrömmar. En dag när Runa är ute på jakt finner hon en sårad krigare som bär med sig nyheter om hennes pappa, nyheter som verkar höra samman med mardrömmarna. Någonting är på väg mot Runa och hennes familj, något mörkt och ondskefullt.
 
Regissören och manusförfattaren Tirzitis kommenterar:
 
- Det vi ville göra med filmen var att låta den vara ett drama men ett mörk sådant där rysar-genren kryper på tittaren mer och mer. Där vågar vi också gå bort från verkligheten och mer in i vikingatidens mytologi och tro på övernaturliga väsen man gjorde bäst i att inte störa.
 
I rollistan ser vi bland andra Moa Stefansdotter, Yohanna Idha, Viva Östervall Lyngbrant, Ralf Beck och Andreas Rylander.
 
"The Huntress - Rune of the Dead" släpps på VOD (video-on-demand) den 21 oktober.
 

Läs också: Rasmus Tirzitis om "Star Wars: Threads of Destiny"

| 29 september 2019 09:00 |