Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 juli 2021 | 15:30

Trailerpremiär: Sven Wollter gör sin sista filmroll i "Dag för dag"

Även namn som Tomas von Brömssen och William Spetz medverkar i Felix Herngrens nya dramakomedi, med en historia om hur det aldrig är för sent att tänka om i livet.
Till hösten har det blivit premiärdags för "Dag för dag", Felix Herngrens nya dramakomedi med flera kända namn i ensemblen, inspelad kort innan pandemins start. 
 
Handlingen tar med oss till ett äldreboende, där vi bland annat möter karaktärerna Tage (Tomas von Brömssen), Rut (Marianne Mörck) och Malte, spelad av Sven Wollter i sin sista filmroll. Tillsammans med två anställda från boendet ger de sig ut på på en husbilsresa genom Europa, för att uppfylla en av de äldres sista önskningar i livet.
 
Manuset har skrivits av Tapio Leopold ("Berts Dagbok"), från en berättelse av William Spetz och Martina Haag, som själva medverkar i varsin roll. Med på rollistan finns även Herngren och Peter Magnusson. 
 
Se den nysläppta trailern till filmen nedan: 
 
 
Från filmen kan vi förvänta oss en blandning av livsbejakande humor och en del allvar, tillsammans med en historia om hur det aldrig är för sent att tänka om i livet. 
 
- Hoppas filmen väcker tankar och skratt hos er. Jag personligen kommer nog fälla en och annan tår när jag ser Sven på duken. Han var så förbannat fin människa och underbar att jobba med, skriver Herngren i ett inlägg på sin Instagram
 
"Dag för dag" får svensk biopremiär den 24 september
| 14 juli 2021 15:30 |