Film

Skribent

MovieZine

31 juli 2020 | 11:45

Trailerpremiär: Jönssonligan planerar sin nästa kupp

"Se upp för Jönssonligan" beskrivs som en kärleksfull homage till de kultförklarade komedierna från 80-talet.
Idag släpps den första trailern till "Se upp för Jönssonligan" - julens stora svenska biopremiär. Filmen beskrivs som "en kärleksfull homage till de kultförklarade filmerna från 80-talet, med minutiöst planerade kupper, nagelbitande spänning och högklassig underhållning för hela familjen."

Henrik Dorsin axlar manteln som Jönssonligans briljante ledare Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson. Hans trogna kumpan Vanheden gestaltas av Anders “Ankan” Johansson och den jovialiska Harry spelas av David Sundin. Självklart behöver Jönssonligan även en Doris för att verkligen lyckas, och i rollen som henne ser vi Hedda Stiernstedt.
 
I trailern - där ett spektakulärt inbrott i Hötorgsskraporna planeras - ser vi också Lena Olin och Reine Brynolfsson i biroller.
 
 
Regissör Tomas Alfredson ("Bert - den siste dagboken", "Låt den rätte komma in") har fått i uppdrag att uppdatera en av Sveriges mest klassiska filmserier:

– Jag ville sätta ihop en Jönssonliga bestående av mänskor man skulle kunna tänka sig att åka på en veckas kanotsemester med. Alltså personligheter som besitter lika delar glatt humör, äventyrlighet, charm, intelligens, dåligt omdöme, värme och larvighet. Henrik, Hedda, Ankan och David bär i överflöd alla dessa egenskaper och tillsammans tycker jag att de blivit helt oemotståndliga. Som tur är gör Jönssonligan ingen reklam för att ge sig in på brottets bana, men väl att tillkrånglade förbrytelser görs bäst i grupp, säger Tomas Alfredson.
 
"Se upp för Jönssonligan" har preliminärt biopremiär 25 december.
| 31 juli 2020 11:45 |