Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 juli 2023 | 21:00

Trailerpremiär:  Familjevänliga "Spy Kids: Armageddon" dyker upp på Netflix i höst

Har du saknat barnspioner i Robert Rodriguez regi? Nu rebootar regissören sin egen franchise för Netflix-rullen "Spy Kids: Armageddon" som får Netflixpremiär i september
Få hade väl väntat sig att regissören bakom ”Desperado” och ”From Dusk till Dawn” inte bara skulle göra en familjefilm om barnspioner men att det även skulle bli en av hans mest framgångsrika filmserier. 2001 kom den första och den fick snart tre populära uppföljare varav den senaste kom ut 2011.
 
Nu är det alltså dags för en reboot och återigen står Robert Rodriguez bakom kameran. Handlingen följer återigen barnen (Connor Esterson och Everly Carganilla) till två av världens bästa hemliga agenter (Gina Rodriguez och Zachary Levi). När barnen utan att tänka sig fr hjälper en mäktig spelutvecklare att sprida ett datorvirus som ger honom kontroll över all teknologi måste de åtgärda saken genom att bli spioner som räddar världen.
 
Rodriguez regisserar, producerar och har även skrivit manus med tillsammans med sin son Racer Rodriguez (som senast skrev pappans skräckfilm ”Red 11”). Andra skådespelare som medverkar är Billy Magnussen (”No Time to Die”) och D.J. Cotrona (”Shazam”).
 
Enligt sajten First Showing sade regissören följande om återkomsten av sin kidsvänliga franchise:
 
- Jag har hört från så många familjer hur mycket filmerna roade dem under loppet av deras livet. Och nu är många av barnen som gillade de första filmerna  själva föräldrar och vill dela dem med sina barn.
 
Alla fans av tidigare ”Spy Kids”-filmer kan alltså snart få sitt lystmäte tillgodosett - även om vi nog inte kan räkna med den vildare och blodigare sidan av Rodriguez filmskapande.
 
 
 
”Spy Kids: Armageddon” har premiär på Netflix 22 september i höst.
| 31 juli 2023 21:00 |