Serie

Skribent

MovieZine

19 mars 2019 | 22:45

Magnifika bilder i trailern till "Our Planet"

Nya naturserien av skaparna bakom "Planet Earth" får premiär på Netflix den 5 april.
 
Netflix tar med tittarna till fantastiska platser runt om i vår värld i nya trailern till den nyskapande dokumentärserien "Our Planet".

Avsnitten skildrar olika miljöer med unika porträtt av planetens djurliv – och förklarar också varför naturen är viktig för oss alla och vad som måste göras för att bevara den. Sir David Attenborough står för berättarrösten i originalversionen. Serien har dessutom berättarröster på tio andra språk, bland annat Penélope Cruz för Spanien och Salma Hayek för Latinamerika, berättar Netflix i ett pressmeddelande. 

Det ambitiösa projektet tog fyra år att fullborda. Inspelningarna utfördes i 50 olika länder på samtliga kontinenter och filmteamet bestod av mer än 600 personer. Med hjälp av den senaste 4K-kameratekniken har de lyckats fånga häpnadsväckande sekvenser som aldrig tidigare har filmats.
 
Serien fokuserar på mångfalden av miljöer runt om i världen, från ödemarkerna i Arktis och de djupa oceanerna till de vidsträckta landskapen i Afrika och de mångskiftande djunglerna i Sydamerika. Men förhoppningen är också att bidra till samhällsdebatten om de akuta miljöproblem som vår värld står inför. David Attenborough konstaterar att ”viktiga ekosystem runt om i världen är hotade. Det vi gör de närmaste 20 åren kommer att avgöra framtiden för allt liv på jorden”.
 
"Our Planet" får premiär den 5 april.
| 19 mars 2019 22:45 |