Serie

Skribent

MovieZine

9 mars 2022 | 20:41

Trailerpremiär: ”Obi-Wan Kenobi” möter ett nytt hot

Jedi-krigarna är jagat byte i den första trailern till nya Star Wars-serien. Premiär 25 maj.
Disney bjussar ikväll på en purfärsk trailer till sin kommande miniserie ”Obi-Wan Kenobi”. Ewan McGregor återvänder i rollen som jedimästaren, hela sjutton år efter ”Episod III: Mörkrets hämnd” (i serien har det dock bara passerat tio år).
 
 
Och efter att tv-serien om Boba Fett blev något av en besvikelse så känns detta som ett spännande nytt hörn av Star Wars-galaxen. Både välbekant och nytänkande på sina håll. Just nu håller man fortfarande på Darth Vader (Hayden Christensen är också tillbaka i rollen) men istället får vi möta en ny hänsynslös Star Wars-skurk som nosar fram jedis.
 
Kolla in trailern här:
 
 
I ett nytt bildreportage hos Entertainment Weekly får vi lite nya detaljer kring serien. Värt att nämna är:
 
• Obi-Wan är i början av serien "rätt nedbruten, han har tappat tron och hoppet, och någorlunda gett upp", avslöjar Ewan McGregor.
 
• Den nya skurken som jagar Jedis heter Reva. Hon beskrivs som skrämmande, ambitiös och "delar samma mörka mål" som Grand Inquisitor och Darth Vader, enligt skådespelerskan  Moses Ingram ("The Queen's Gambit").
 
• Den snygga planeten som badar i neonljus heter Daiyu. "Den har en slags Hong Kong-känsla med graffititäckt nattliv, och är lite edgy. Det är en annorlunda stil", berättar manusförfattaren Joby Harold.
 
Large 3d8f2cb904bfaff189e51cb27e02d84e kenobi2
Large 3d8f2cb904bfaff189e51cb27e02d84e kenobi4
 
”Obi-Wan Kenobi” får premiär den 25 maj - på dagen 45 år efter den första ”Stjärnornas krig”-filmen. Du hittar serien såklart på Disney+.
| 9 mars 2022 20:41 |