Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 maj 2021 | 21:05

Trailerpremiär: Matt Damon slåss mot rättssystemet i "Stillwater"

Tom McCarthys nya dramathriller följer en far som ger sig ut på en lång resa, redo att göra allt för att rädda sin dotter från en felaktig mordanklagelse.
Det har blivit dags för Matt Damon att återvända till bioduken, denna gång med den ledande rollen i thrillern "Stillwater". För regin står Tom McCarthy, tidigare känd för det Oscarsvinnande dramat "Spotlight". 
 
Handlingen följer Bill (Damon), en oljeriggsarbetare som reser från Oklahoma till Frankrike för att rädda sin dotter från en ordentlig knipa. Hon sitter anhållen för ett mord hon hävdar att hon inte begått, och hennes far är beredd att göra allt som krävs för att hon ska bli fri igen. Processen blir däremot både lång och krävande, med kulturella skillnader och ett komplicerat rättssystem som ställer till det.
 
I rollen som dottern Allison ser vi Abigail Breslin, som fick sitt genombrott redan som tioåring, då med huvudrollen i "Little Miss Sunshine". På rollistan syns även namn som Deanna Dunagan och Camille Cottin ("Killing Eve"). 
 
Focus Features har nu släppt en första trailer till filmen, och mycket spänning verkar utlovas. Kolla in den här nedan:
 
 
"Stillwater" var från början planerad att gå upp på bio i november i fjol, men det amerikanska premiärdatumet är nu satt till den 30 juli. När vi kommer kunna se den i Sverige är ännu inte bekräftat. 
| 11 maj 2021 21:05 |