Film

Skribent

Viktor Jerner

12 september 2017 | 11:00

Trailerpremiär: Matt Damon krymps till miniatyrstorlek i "Downsizing"

Regissören Alexander Payne tar sig an ett väldigt annorlunda projekt.
Även om Alexander Paynes nya film "Downsizing" har fått lite blandad kritik på sensommarens filmfestivaler (den hade världspremiär i Venedig där MovieZines recensent Jonna Vanhatalo såg den och gav den en skinande fyra i betyg) så kan jag inte annat än att vara oerhört förväntansfull.
 
Premissen är helt fantastisk. På grund av överbefolkning och resursbrist i en nära framtid har människor börjat krympa ner sig till miniatyrstorlek för att kunna leva mer hållbart, något som paret Paul (Matt Damon) och Audrey (Kristen Wiig) blir intresserade av att testa. Professorn som är hjärnan bakom vetenskapen spelas av ingen annan än vår egna Rolf Lassgård. Kolla in den första fullängdstrailern nedan:
 
 
Att Payne som är känd för realistiska och lågmälda filmer som "Election", "Sideways", "The Descendants" och "Nebraska" tar sig an det här science fiction-konceptet är mycket oväntat, men samtidigt ljuvligt. Med den här typen av "high concept"-arena att leka på tror jag att han kan ta sina träffande poänger om samtiden till en helt ny nivå. Dessutom är den hyperpolerade estetiken att dö för.
 

Är ni taggade på att få se miniatyrversioner av Matt Damon och Kristen Wiig när "Downsizing" går upp på bio i Sverige den 18:e januari nästa år?

| 12 september 2017 11:00 |