Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 januari 2024 | 21:00

Trailerpremiär: Läskiga nunnor och foster i skräckisen ”Immaculate”

Sydney Sweeney får uppleva en graviditet av den mer skrämmande sorten i kommande rysaren "Immaculate”. Se trailern här.
Religion och graviditet har alltid varit två effektiva teman inom skräckfilmsgenren. Nu kombineras de i kommande rysaren ”Immaculate” med Sydney Sweeney (”Euphoria”, ”White Lotus”) i huvudrollen.
 
Hon spelar Cecilia, en djupt religiös kvinna som får ett uppdrag i ett kloster på italienska landsbygden. Men väl där upptäcker hon att hon är gravid - och att klostret ruvar på mörka, skrämmande hemligheter.
 
Sweeney är även en av producenterna och för regi står Michael Mohan, som tidigare gjort thrillern "Voyeurerna” (även den med Sweeney), komedin "Save the Date” samt TV-serien ”Everything Sucks!”. I andra roller ser vi spanska Álvaro Morte (”Sagan om drakens återkomst”) och italienska stjärnorna Benedetta Porcaroli (”Kolibrin”), Giorgio Colangeli (”Il Divo”) samt en annan ”White Lotus”-stjärna, Simona Tabasco.
 
Trailern ser ut att lova både ruggig psykologisk skräck i ”Rosemary’s Baby”-stil och en del våldsamheter. Sweeney är ju onekligen en talang att räkna med - i fjol hade hon huvudrollen i både ”Reality”, "Americana” och ”Anyone but You” och kan dyker snart även upp i superhjälterullen ”Madame Web”, thrillern ”Echo Valley” och Ron Howards överlevnadsfilm ”Eden”.
 
Se trailern till ”Immaculate” här:
 
 
Filmen planeras ha svensk premiär den 25 april.
| 25 januari 2024 21:00 |