Film

Skribent

Viktor Jerner

12 april 2017 | 15:45

Trailerpremiär: Kathryn Bigelows explosiva "Detroit" doftar Oscars

Den fenomenala regissören bakom filmer som "Point Break", "The Hurt Locker" och "Zero Dark Thirty" är äntligen tillbaka.
Med moderna klassiker som "The Hurt Locker" och "Zero Dark Thirty" har Kathryn Bigelow och manusförfattaren Mark Boal visat att ren magi skapas när de slår ihop sina kloka och långt bortom briljanta hjärnor. I år har det blivit dags för det igen, då deras högt emotsedda film "Detroit" – en film om de volatila upploppen i titelstaden i slutet av 60-talet – är på ingång. Alldeles nyss släppte Annapurna Pictures den explosiva och lovande första trailern till filmen, kolla in nedan: 
 
 
Det här kan verkligen bli hur bra som helst. Intensiteten är oemotståndlig, fotot är gudalikt, tematiken ligger helt rätt i tiden, casten är otrolig (John Boyega, Jason Mitchell, John Krasinski, Anthony Mackie, Will Poulter och Jack Reynor för att nämna några) och om det är några som kan skildra de fruktansvärda händelserna i Detroit med respekt och tyngd så är det Boal och Bigelow. Om den här filmen blir så bra som jag tror att den bli så har den nog stark chans att bli en nyckelspelare på nästa års Oscarsgala. Akademin gillar Bigelow och filmer baserade på sanna historier, så allt är upplagt för en kärleksfull relation. 
 
"Detroit" dyker upp på bio i augusti i år, kommer ni se den?
| 12 april 2017 15:45 |