Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 april 2021 | 15:35

Trailerpremiär: "Jupiter's Legacy" är nästa påkostade superhjälteserie

Efter att ha räddat vår planet i snart hundra år så börjar det bli dags för de gamla superhjältarna att tänka på pensionen, men kan ungarna fylla deras skor?
För några år sedan blev det klart att Netflix skulle spela in fem av Mark Millars hyllade serieromaner, "Jupiter's Legacy" blir nu den första av dessa att få premiär. Innan samarbetet med Netflix har vi även kunnat se "Kick-Ass" och "Kingsman"-filmerna adapteras från Millers serieromaner.
 
Netflix beskriver själva "Jupiter's Legacy" såhär:
 
"Efter att ha hållit mänskligheten säker i nästan hundra år, behöver den första generationen av superhjältar se till att deras barn kan föra vidare deras arv. Men spänningarna stiger när de unga superhjältarna, hungriga på att visa sitt värde, har problem med att leva upp till sina föräldrars legendariska rykten bland allmänheten."
 
 
Skådespelaren Josh Duhamel, som den allt äldre superhjälten Sheldon Sampson, får hjälp av Andrew Horton, Elena Kampouris, Matt Lanter, Leslie Bibb, Ben Daniels och Mike Wade framför kameran. Den svenska regissören Charlotte Brändström regisserar två av säsongens totalt åtta avsnitt. Premiären är satt till den 7 maj, när samtliga avsnitt släpps hos Netflix.
 
Med populära superhjälteserier som "WandaVision", "The Falcon and the Winter Soldier", "Invincible", "Doom Patrol", "The Umbrella Academy" och "The Boys", där alla har släppt nya säsonger under det senaste 12 månaderna, så råder det knappast någon tvekan om att det finns ett starkt intresse för den här typen av serier. Nu återstår det bara att se om det finns plats för ännu en?
 

Läs också: Vad gör "Invincible" till den bästa superhjälteserien på länge?

 
Kommer du att ge "Jupiter's Legacy" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 7 april 2021 15:35 |