Serie

Skribent

MovieZine

24 oktober 2022 | 15:20

Trailerpremiär: Jonas Karlsson visar upp en mörk sida i "Nattryttarna"

Höstens svenska dramaserie på C More bygger på verkliga händelser om sexuella övergrepp på ett ridcenter under 90-talet. Streamingpremiär 31 oktober.
Nu räknar vi ner dagarna tills C More lanserar höstens svenska dramathriller, "Nattryttarna" - en veklighetsbaserad serie i åtta delar.
 
"Nattryttarna" bygger på vittnesmål från de händelser som inträffade på ett ridcenter där unga flickor utnyttjades av en känd hästprofil som också hade sin familj boende på gården. För manus står Ulf Kvensler ("Vår tid är nu") och serien har skapats i tätt samarbete med Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott.
 
Här är trailern:
 
 
Molly (Saga Samuelsson) har just gått ut nian när hon anländer till ridskolan Heddesta för att arbeta och leva nära hästarna. Hon får dela rum med stalltjejen Frida (Amanda Jansson) som är några år äldre. De kommer snabbt varandra väldigt nära. Molly tycker först att hon har kommit till paradiset, men snart ser hon tecken på att allt inte står rätt till på ridskolan.

Verksamheten drivs av hästprofilen Tommy (Jonas Karlsson). Han är en karismatisk och drivande person, som kan vara charmerande och uppmuntrande, men han är också en manipulativ maktmänniska med mycket mörka sidor. Han begår övergrepp, både psykiska och fysiska. Snart blir Mollys enda mål att ta sig ur Tommys grepp – och att ställa honom till svars.
 
Historien sträcker sig från början av 90-talet till åren 2003-2007, då Tommys dotter Victoria (Hanna Ardéhn), hennes lillasyster Agnes (Tehilla Blad) och hans fru Lotta (Malin Persson) alla kämpar för att ta sig ur hans våld.
 
"Nattryttarna" får premiär måndag 31 oktober på C More. Två avsnitt publiceras på premiärdagen och därefter ett avsnitt per vecka.
| 24 oktober 2022 15:20 |