Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 september 2022 | 18:30

Trailerpremiär: Brad Pitt festar loss i 20-talets Hollywood i "Babylon"

I januari nästa år det dags för Damien Chazelles kommande “Babylon”. Inför premiären har Paramount släppt en trailer för den nya filmen.
Första trailern för regissören Damien Chazelles kommande film “Babylon” har släppts. I nya filmen byter Chazelle månlandningen i förra filmen “First Man”, till Hollywood under guldåldern när industrin gick från stumfilmen till ljudfilmen.
 
 
Här ser vi en stjärnspäckad rollista med Brad Pitt, Margot Robbie och Tobey Maguire. Robbies karaktär snortar kokain, drycker och partajar med Pitts karaktär som i sin tur ska spela en klassisk Hollywood-skådis.
 
Chazelle ligger tidigare bakom både “Whiplash” och “La La Land” och precis som med “Babylon” har även nya filmen stora kopplingar till jazzgenren. I “Whiplash” får vi följa en aspirerande jazztrummis, och i “La La Land” spelar Ryan Gosling en jazzklubbsägare. I en intervju med Vanity Fair delar Chazelle med sig om arbetet bakom filmen:
 
- Grundtanken var bara att göra en stor, episk film med flera karaktärer, som utspelar sig i Los Angeles och Hollywoods tidiga dagar, när dessa två platser fick stämpeln de har idag.
 
Trailern verkar lova vad Damien Chazzelle ville uppnå med "Babylon". Premiär för filmen blir i januari 2023.
| 13 september 2022 18:30 |