SDCC 2019

Skribent

Jonatan Blomberg

19 juli 2019 | 08:00

Trailer: Höstens stora fantasyserie blir nya "His Dark Materials"

HBO och BBC visar upp en första längre trailer från sin nya supersatsning "His Dark Materials", under Comic-Con i San Diego.
HBO:s och BBC:s samproduktion, baserad på Philip Pullmans bästsäljande boktrilogi, "His Dark Materials" har äntligen givit oss en första längre förhandstitt på den efterlängtade fantasyserien. Den första boken "Guldkompassen" blev långfilm redan 2007, men nu kommer vi alltså att få se hela trilogin adapteras som tv-serie istället.
 
Vi har tidigare rapporterat om att den nya fantasyserien kommer att "följa den unga men modiga flickan Lyra, spelad av Dafne Keen ("Logan"), som kommer hit från en annan värld i jakten på sin kidnappade vän. Under seriens gång kommer vi stöta på kidnappade barn, massa olika världar och en pojke som heter Will. Tillsammans kommer de att träffa på annorlunda varelser och farliga hemligheter, för att plötsligt hålla både alla levande och dödas öden i sina händer."
 
 
Vid sidan om Keen i huvudrollen kommer vi även att få se James McAvoy, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Ian Peck, Ruta Gedmintas, Tyler Howitt och Kate Rutter i olika roller. Bakom kameran hittar vi bland annat den Oscarsvinnande regissören Tom Hopper.
 
Det är ännu oklart exakt när serien kommer att få sin premiär, men trailern bekräftar åtminstone att det kommer att ske någon gång under den kommande hösten.
 
Kommer du att ge "His Dark Materials" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 19 juli 2019 08:00 |