Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 april 2023 | 21:25

Trailerpremiär: Hercule Poirot löser mord i Venedig i nya thrillern

I nya filmen “Mord i Venedig”, baserad på Agatha Christies rysare befinner sig den mustaschprydde detektiven i Italien.
Redan i september återvänder Kenneth Branagh som Hercule Poirot i “A Haunting in Venice”. Istället för Nilen, eller ombord ett tåg, är miljön i tredje filmen härliga Venedig. I samband med branschmässan CinemaCon har Disney visat upp en trailer inför den kommande rysaren.
 
 
Till skillnad från de tidigare filmerna “Mordet på Orientexpressen” och “Döden på Nilen” har den tredje filmen inte en lika stjärnspäckad rollista. De största namnen för denna film är Tina Fey (“30 Rock”), Oscarsvinnaren Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once") samt Jamie Dornan (“The Fall”).
 
“A Haunting in Venice” bygger på Agatha Christies roman “Mord på Allhelgonadagen”. Denna deckare är en av de mindre berömda Poirot-berättelserna, men det verkar regissören och huvudpersonen Branagh inte vara ett dugg bekymrad över.
 
- Baserat på ett komplex, men mindre känt mysterium, som utspelar sig på Halloween i en hänförande stad, är det en fantastisk möjlighet för oss som filmskapare. Vi njuter av chansen att leverera något verkligt häpnadsväckande för vår lojala filmpublik, berättade Branagh i en intervju med Variety.
 
I denna berättelse som utspelar sig i Italien under efterkrigstiden, blir Poirot bjuden till ett halloween-party. Spårar festen? Yes, precis som vanligt blir en gäst mördad och det är upp till den berömde detektiven att ännu en gång lösa fallet.
 
Amerikansk premiär för “A Haunting in Venice” blir den 15 september.
| 26 april 2023 21:25 |