Serie

Skribent

MovieZine

15 december 2021 | 15:30

Trailerpremiär för "The Afterparty" - där varje avsnitt är en ny genre

Phil Lord och Chris Miller är tillbaka med ett mordmysterium, en komediserie, en thriller - eller kanske en musikal?
Kul grepp på en klassisk whodunnit - i nya Apple-serien "The Afterparty" är varje avsnitt en ny genre. Handlingen utspelar sig på en high school-återförening där festens höjdpunkt, kändisen Xavier (Dave Franco) hittas mördad. Polisen har flera misstänkta att förhöra, och varje person får återberätta kvällens händelser ur sin vinkel - inspirerat av populära filmgenrer och stilgrepp.

I den första trailern ser vi att komedibiten genomsyras det mesta, men det finns också utrymme för thriller och skräck, svartvit noir, romantik och möjligen några musikalnummer.
 
 
Bakom serien står Chris Miller och Phil Lord, duon som är kända för filmer som "21 Jump Street" och "Spider-Man: Into the Spider-Verse". Rollistan har de fyllt med roliga namn som Tiffany Haddish, Ike Barinholtz och Ben Schwartz.
 
Med tanke på hur populär "Only Murders in the Building" (Disney+) blev tidigare i år, så är det inte helt otänkbart att "The Afterparty" kan komma att hitta en stor publik som är sugen på fler underhållande mordmysterier. 

Seriens första säsong består av åtta avsnitt och har premiär den 28 januari på Apple TV+. På premiärdagen kommer tre avsnitt finnas tillgängliga, och resterande släpps varje fredag.
| 15 december 2021 15:30 |