Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 december 2018 | 15:30

Trailerpremiär för SVT:s nya Jonas Gardell-serie

På nyårsdagen är det premiär på SVT för Jonas Gardells nya tv-serie "De dagar som blommorna blommar".
Vännerna Erik, Mikael och Benny växer upp tillsammans som grannar i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och skam. Något som vi kommer att få ta del av när serien hoppar mellan att utspela sig på 70-talet, 90-talet och i nutid.
 
Jonas Gardells egna ord om serien:
 
- "De dagar som blommorna blommar" handlar om hur vi tror att vi har kontroll över våra liv medan egentligen har vi ingenting. Om tillvarons skönhet och skörhet. Och om hur det gäller att passa på, de korta dagar vi har här under solen, de dagar som blommorna blommar.
 
 
"De dagar som blommorna blommar" utgör det tredje samarbetet mellan Jonas Gardell, regissören Simon Kaijser och producenten Maria Nordenberg, som även skapat tv-serierna "De halvt dolda" och "Torka aldrig tårar utan handskar" tillsammans.
 
I några av huvudrollerna ses Rasmus Luthander, Eva Röse, Anja Lundqvist, Johan Rheborg, Ulf Friberg, Rebecka Hemse, Jacob Ericksson, Magnus Krepper och Torkel Petersson.
 
Serien släpps i tre omgångar á 60 minuter per avsnitt - med start den 1 januari. Avsnitt 2 och 3 visas den 4 respektive 7 januari i SVT1.
 
Kommer du att inviga det nya året med "De dagar som blommorna blommar"? Kommentera gärna nedan!
| 14 december 2018 15:30 |