Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 oktober 2017 | 08:30

Trailerpremiär för Steven Soderberghs ursnygga western-serie "Godless"

Steven Soderberghs nya Netflixserie "Godless" har premiär i slutet på november, igår släpptes den första teasertrailern - som perfekt sätter stämningen.
Steven Soderberghs namn har blivit synonymt med högsta kvalité när det kommer till tv-serier, efter att han själv skrev och regisserade varje avsnitt av "The Knick" - samt var exekutiv producent för "The Girlfriend Experience" (en serie löst baserad på hans långfilm med samma namn).
 
Nu är han tillbaka som exekutiv producent för en ny tv-serie (den här gången för Netflix räkning) - jag pratar såklart om den ursnygga Western-serien "Godless".
 
 
Redan i slutet av augusti skrev vi om serien när de första "Godless"-bilderna släpptes (kan dock inte hålla mig från att dela med mig av Jeff Daniels-bilden ovan), vilka avslöjade att den nya Netflixserien kommer att se fantastiskt snygg ut - oavsett hur bra den blir handlingsmässigt.
 
Sedan dess har jag fått smygtitta på hela säsongen i förväg, men måste på grund av ett embargo fortfarande hålla mig väldigt vag i min beskrivning av serien. Låt oss i alla fall säga att jag är glad över att Netflix börjat lyfta lite på locket, så den kollektiva peppen kan få öka i styrka. 
 
 
Av den grymma postern att dömma kan man ana lite av seriens premiss. Jeff Daniels spelar huvudskurken i ett rånmördar gäng som terroriserar den Vilda Western under slutet av 1800-talet. Av olika anledningar dras de till en by som helt består av kvinnor, efter att en olycka dödat alla män (förutom deras sheriff spelad av Scoot McNairy).
 
Vad som händer sen får vi återkomma till när embargot släpps i november, men vi kan i alla få en kortare inblick genom den stämningsfulla teasertrailern nedan.
 
 
"Godless" har premiär hos Netflix den 22 november, och består av totalt sju avsnitt. Eftersom vi är mer än en månad bort fortfarande lär vi få anledning att skriva en hel del mer om "Godless" inför premiären. 
 
Kommer du att ge "Godless" en chans i november? Kommentera gärna nedan!
| 17 oktober 2017 08:30 |