Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 juli 2020 | 14:30

Trailerpremiär för den första animerade "Star Trek"-serien

"Star Trek: Lower Decks" kommer att fokusera på ett av stjärnflottans minst viktiga skepp, U.S.S. Cerritos.
CBS All Access har redan släppt två säsonger av "Star Trek: Discovery" och en säsong av "Star Trek: Picard", men under augusti är det dags för den första animerade serien i samma CBS All Access-universum - nämligen komediserien "Star Trek: Lower Decks".
 
Den nya serien kommer, till skillnad från de andra Star Trek-serierna, att fokusera på en mer "oviktig" del av skeppets besättning. Begreppet "redshirt-karaktär" används ibland för att beskriva karaktärer som introduceras i filmer eller tv-serier och bara finns där för att sedan kunna dödas av i olika actionscener, vilket härstammar ifrån de gamla "Star Trek"-serierna från i slutet av 1960-talet - där en röd klädsel nästan alltid slutade med dödsfall... och i trailern här nedan kan vi nu se att det är mestadels just rödklädda i besättningen på U.S.S. Cerriots som vi kommer att få följa.
 
 
CBS All Access har utöver "Lower Decks", "Picard" och "Discovery" även två ytterligare live action-serier inom Star Trek-universumet på gång. "Star Trek: Strange New Worlds" med Anson Mount, Rebecca Romijn och Ethan Peck samt en Section 31-baserad serie med Michelle Yeoh, båda dessa serier är fortsättningar på händelser vi tidigare har kunnat följa i "Star Trek: Discovery".
 
"Star Trek: Lower Decks" släpps likt "Picard" på Amazon Prime här i Sverige, det första avsnittet får premiär den 6 augusti. "Star Trek: Discovery" rullar däremot på Netflix, med en tredje säsong förväntad nu under hösten.
 

Läs också: Spock, Pike och Number One får en egen "Star Trek"-serie

 
Blir du sugen på att se vad man kan hitta på med en animerad komediserie inom Star Treks utökade universum? Kommentera gärna nedan!
| 13 juli 2020 14:30 |