Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2020 | 09:00

Trailerpremiär för "Ammonite" - nästa stora Oscarsdrama?

Kate Winslet och Saoirse Ronan letar fossil och finner kärlek i 1800-talets England.
När det kommer till Oscarsfavoriter finns det några ingredienser som alltid går hem. Ett välgjort kostymdrama - check! En historia om förbjuden passion - check! Biopic över en fascinerande person - check! Saoirse Ronan och Kate Winslet i en och samma film - check och check!

Inte undra på att "Ammonite" redan är förhandstippad till att dyka upp på nästa års Oscarsgala, innan filmen ens fått sin världspremiär (det sker på Toronto Film Festival i höst).

Regissören Francis Lee ("God's Own Country") har även skrivit manus som låter publiken bekanta sig med Mary Anning, en fossiljägare i 1840-talets England som inleder en relation med en yngre kvinna.

Inte helt okontroversiellt - kritikerna inkluderar Marys levande släktingar som menar att det inte finns några bevis på att hon faktiskt var lesbisk. Regissören själv svarar att "det finns inga bevis på ett heterosexuellt förhållande heller". Kolla in trailern här:
 
 
Hur det nu står till med Mary Annings sexuella preferenser får vi själva bedöma när "Ammonite" släpps i Sverige, gissningsvis till vintern eller våren.
| 26 augusti 2020 09:00 |