Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2017 | 21:00

Trailerpremiär: ”Film Stars Don’t Die in Liverpool”

Kan den romantiska Hollywood-biografin ge Annette Bening hennes första Oscar?
Om man ska tro alla Oscarsexperter kommer den stora fajten i vinter att stå mellan Frances McDormand och Annette Bening.
 
McDormand spelar en sorgdrabbad kvinna som sätter en småstad på plats i dramat ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” och det gör hon med bravur - filmen blev nyss publikfavorit på Stockholms filmfestival.

Vi har ännu inte fått chansen att se Benings prestation i ”Film Stars Don’t Die in Liverpool”, men två saker känns klara. Flera långa titlar kommer att tävla på 2018 års Oscarsgala… och det här ser ut att vara en biografi helt i juryns smak. Kolla in den första trailern:
 
 
Filmen bygger på Peter Turners memoarer om hur han som ung britt föll för den excentriska filmstjärnan Gloria Grahame. Det som börjar som en lekfull romans utvecklas till en djupare relation, som kommer sättas på prov.

”Film Stars Don’t Die in Liverpool” har visats på filmfestivaler under hösten och är väl inte helt otippad att dyka upp på Göteborgs filmfestival i januari. Vi räknar med svensk biopremiär i vår.
| 21 november 2017 21:00 |