Film

Skribent

MovieZine

6 augusti 2019 | 13:25

Trailerpremiär: Dystra barndomsminnen i "En komikers uppväxt"

Jonas Gardells klassiska roman har blivit film i regi av Rojda Sekersöz. Biopremiär 11 oktober.
Idag släpps trailern och postern för "En komikers uppväxt". Filmen är baserad på Jonas Gardells klassiska roman med samma namn, och regisseras av Rojda Sekersöz som debuterade häromåret med hyllade “Dröm vidare”. 
 
Gardell har själv skrivit manus till dramat om ung vänskap, oförglömliga svek och en förkrossande längtan efter att få vara med.
 
 
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan.

Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.
 
 
Huvudrollen som Juha delas av Johan Rheborg ("Solsidan") och Loke Hellberg ("Partaj") och i övriga roller ser vi bland andra Maria Sid, Fredrik Hallgren, Klara Zimmergren, Ulla Skoog och Jakob Eklund.

"En komikers uppväxt" har Sverigepremiär den 11 oktober.
| 6 augusti 2019 13:25 |