Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 december 2016 | 09:24

Trailerpremiär! En blodig första titt på ”Alien: Covenant”

Här är Ridley Scotts julklapp till alla fans.
Vad gäller monsterskräck i rymden satte Ridley Scott ribban högt med ”Alien” från 1979. För några år sedan återvände han till samma tema med prequeln ”Prometheus”. Nästa år kommer uppföljaren ”Alien: Covenant”, som verkar bli en betydligt mörkare, skitigare och blodigare del i filmserien. 

Kolla in den första trailern:


En ruggigt effektiv trailer som sätter stämningen utan att spoila filmen. Vi får inte se några Xenomorphs, bara det blodbad de lämnar efter sig. Jag gillar också att de verkar ha skippat rymddräkterna och sci-fi-prylarna från ”Prometheus” och valt att skildra besättningen lite mer som i original-”Alien”: som vanliga, livrädda människor.

Filmen är andra delen i en tänkt prequel-trilogi. Rymdskeppet Covenant är på väg till andra sidan galaxen där de hoppas upptäcka ett paradis, men istället stöter de på en mörk och farlig värld. ”Alien: Covenant” ska utspela sig tio år efter ”Prometheus”. 

Katherine Waterston, känd från bland annat ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, har huvudrollen. I trailern ser vi även Michael Fassbender som här spelar en annan android, Walter. I mindre roller syns också Noomi Rapace och James Franco.

"Alien: Covenant" får svensk biopremiär 19 maj.
| 25 december 2016 09:24 |